Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Agenda estratègica 2040: Palafrugell engega la redacció d’un “pacte de ciutat”

Escrit per el 19 de Juny de 2024

Palafrugell comença les pròximes setmanes la redacció de la seva Agenda estratègica 2040, que ha de ser un pacte sobre el model de ciutat que impliqui tots els sectors del municipi. Aquest matí se n’han donat els detalls en roda de premsa. L’alcalde se l’imagina com un “gran acord que estableixi les línies bàsiques de consens entre ciutadans, entitats, empreses i partits polítics”.

D’aquest procés en sortirà un “document estratègic que ajudi en la consecució d’una agenda transformadora per Palafrugell”. Es treballaran els eixos social, econòmic i ambiental, a través de l’anàlisi tècnica i la participació ciutadana. Una de les claus del procés serà la recerca d’un consens polític, segons que ha explicat l’alcalde, Juli Fernández, a la presentació de premsa.

L’objectiu és redactar el document aquest 2024 i que “totes les entitats del municipi”, segons l’alcalde, el signin el 2025. El procés el capitanejarà la regidora de Participació i Nova Governança, Marta Vim, que ha explicat que es faran sessions participatives amb els diferents sectors.

La redacció la farà una empresa externa, Landsproject. El seu tècnic, Javi Martín, ha explicat que per començar es recolliran les dades tècniques del Palafrugell del 2024. I que després de l’estiu s’obriran els canals de participació perquè tothom pugui donar la seva visió de com s’imagina el Palafrugell del 2040.

Aquest horitzó, a part d’afrontar els reptes particulars de Palafrugell, també ajudarà a reflexionar sobre la contribució local als grans desafiaments globals, com el canvi climàtic, la transformació del model econòmic o la lluita contra les desigualtats, entre d’altres.


Opinions dels lectors
  1. Carles Garcia el 19 de Juny de 2024 a les 16:32

    Aquest és el camp que domina el govern municipal. Estudis, projectes, processos participatius, externalització de la gestió que li correspon, amagar-se darrera de una participació que en realitat és inexistent, projectes que no s’acaben mai i que només serveixen per anar fent bullir l’olla (la seva) i malgastar diners. Tot de cara a la galeria i sense afrontar problemes reals perquè no en son capaços.
    La gestió sempre s’emmarca en el futur.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).