Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Adaptació de continguts al Museu del Suro

Escrit per el 4 de Maig de 2020

  • El Museu del Suro incorpora nou contingut digital i es fa més present a les xarxes socials
  • Sorgeixen interrogants sobre la reobertura i les reformes de la museografia

El conservador del Museu del Suro de Palafrugell, Pep Espadalé, narra com ha viscut el procés d’adaptació a teletreballar, així com també la incorporació de noves formes comunicatives i de contingut digital.

Explicació del projecte “Jo em quedo a casa”

A banda de la diferent gestió de les activitats, també s’han hagut d’aplicar noves formes comunicatives per fer reunions virtuals, així com també acostumar-se a realitzar funcions administratives de forma electrònica. Tanmateix, aquesta nova manera de generar contingut els ha servit per tenir més presència a les xarxes i aportar informació sobre temes curiosos.

Exemple de contingut penjat a les xarxes

Malgrat haver pogut mantenir l’activitat del museu, el conservador confesa tenir ganes de poder treballar de forma presencial. Això no obstant, i segons les mesures imposades pel govern central, s’haurà d’esperar a poder obrir a partir de la Fase 2 de la desescalada; una possible tornada que haurà d’incorporar moltes mesures preventives.

Explicació de la primera fase d’obertura del museu

A part dels interrogants originats pel propi confinament, sorgeixen també dubtes respecte les reformes del museu, les quals s’haurien de reprendre aviat.

Situació de les reformes del museu

En darrer terme, Espadalé fa una valoració crítica i subjectiva sobre com està portant aquesta situació tan complexa. Concretament, no només ho fa des de la seva vessant arqueològica, sinó també d’una visió social i personal.

Punt de vista personal sobre la situació

Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).