Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Activitats d’estiu al monestir de Sant Pere de Rodes

Escrit per a 30 de Juliol de 2019

Des de fa unes setmanes ja hi ha en marxa les activitats d’estiu al monestir de Sant Pere de Rodes i la Canònica de Vilabertran. L’objectiu principal és donar a conèixer el conjunt monumental i, així poder atreure més visitants.

Entre les activitats d’estiu al monestir de Sant Pere de Rodes més destacades per conèixer aquest patrimoni empordanès en trobem dues propostes principals. D’una banda, les Mininits de pirates Sant Pere de Rodes. La Clara Poch, coordinadora d’activitats a Sant Pere de Rodes i la Canònica de Vilabertran dona els detalls de les novetats que presenta aquesta proposta per a un públic familiar.

D’altra banda, l’altra proposta té com a ingredient principal el vi. cada divendres al vespre, el monestir programa l’activitat Nit de vins. Així, es vol donar a conèixer com els monjos feien vi al monestir. Aquest és un dels grans secrets que amaga Sant Pere de Rodes. Clara Poch destaca que el monestir va ser un gran productor de vi.

Els cellers de l’Empordà que hi participen són: LaVinyeta, Mas Llunes, Celler Pujol Cargol Masarac, Cellers d’en Guilla, Masetplana, Vinyes dels Aspres i Empordàlia. A més, tot maridat amb productes locals del Port de la Selva.

Música medieval a Sant Pere de Rodes

Després de l’èxit de l’any passat, el monestir torna a programar la proposta Música medieval a Sant Pere de Rodes. Així, s’oferiran diverses propostes al llarg dels mesos d’agost i setembre, com ja s’ha fet durant el juliol. A més, els dies 23 i 29 d’agost, per exemple, es programa l’activitat Reconstrucció d’instruments i cant medieval. Tot això amb el compositor Antoni Madueño

D’altra banda, al llarg del mes d’agost s’han programat visites guiades pel monestir de Sant Pere de Rodes. Aquestes tenen lloc cada dia en català, 11.30 h, i en castellà, a les 12.30 h. Una programació que creix respecte la resta de l’any.

Per últim, també s’ha de destacar de l’activitat gratuïta d’aquest dissabte 3 d’agost. Entre el poble i el monestir: visita guiada a Santa Creu i Sant Pere de Rodes vol donar a conèixer el passat medieval de la muntanya de Verdera. Això es vol aconseguir amb la visita al poble de Santa Creu, l’església de Santa Helena i el monestir de Sant Pere de Rodes.

Visites a la Canònica de Vilabertran

Per la seva banda, la Clara Poch també ha comentat que la Canònica de Vilabertran continua amb una proposta que ha estat molt ben rebuda pel públic. Així doncs, per als dies 3 i 10 d’agost i el 14 de setembre, hi ha programada la visita teatralitzada Les noces de Vilabertran. 

Segons Poch, la Canònica de Vilabertran és “el tresor més ben amagat de la plana, perquè malgrat estar a només 3 quilòmetres de Figueres, ben pocs la coneixen.”

Totes aquestes activitats formen part del programa Viu el Patrimoni. Un programa cultural que cada estiu organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Conversa íntegra de Rafel Corbí amb Clara Poch, coordinadora d’activitats a Sant Pere de Rodes i a la Canònica de Vilabertran

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *