Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Activitats de la Biblioteca de Palafrugell

Escrit per a 29 de Novembre de 2022

Avui dimarts tenim la tertúlia literària, amb “Utopies i Distopies”, amb la Dolors Gubau. S’hi comentaran les lectures: Utopia, La ciutat del sol,  La ciutat de les dames, 1984, Un món feliç, Fahrenheit 451 i Jo, que no he conegut els homes. A 2/4 de 5 a la Sala Polivalent.

Dimecres tenim L’Hora del Napbuf, amb “Aigua, Notes i Gotes”. Aquesta activitat, a càrrec de Musinfant, començarà a les 4 de la tarda, i és adreçada a nenes i nens de 0 a 3 anys.

Parem l’orella? Sí, ja s’acosta l’onada, la gota, la pluja… Els vaixells solquen la mar, les gotetes de pluja van espurnejant i nosaltres estem atents! L’aire humit ens farà sentir les músiques més relaxants i fresques de Musinfant.

Finalment, dijous, tenim el Club de Lectura, amb els imprecindibles de la literatura catalana. Aquesta vegada amb “Totes les bèsties de càrrega”, de Manuel de Pedrolo. Comentarà l’obra l’escriptor Antoni Munné-Jordà.

Una obra mestra que cal rellegir. La ferma voluntat de supervivència d’un poble.

Publicada el 1967, Totes les bèsties de càrrega és una novel·la al·legòrica, a l’estil de 1984 o Fahrenheit451. Narra la història de l’opressió d’un poble aclaparat per una burocràcia inhumana i absurda, peròamb una ferma voluntat de supervivència. Els fets transcorren en un país imaginari durant uns anysde persecució i resistència, de dubtes i febleses, de submissió i control. És fàcil, doncs, que el que narraPedrolo evoqui en la imaginació del lector la Catalunya sotmesa a la dictadura franquista i fins i tot lasituació actual.

Aquesta és una activitat coordinada entre la Fundació Josep Pla i la Biblioteca de Palafrugell, com ens recorda en Joan Solé.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *Segueix llegint