Activitats complementàries a l’expo “La Revolució Neolítica”
Escrit per Ràdio Palafrugell el 8 d'Abril de 2022
- Avui divendres, conferència a càrrec de la Dra. Raquel Piqué
- L’artista Montserrat Abril oferirà dissabte un taller familiar de pintura
- Ambdues activitats, al Museu del Suro
Aquest cap de setmana tenim dues activitats al Museu del Suro de Catalunya relaciones amb l’exposició “La Draga, la Revolució Neolítica“, que es pot visitar al Museu palafrugellenc. Avui divendres podrem assistir a la conferència “Agricultura, gènere i desigualtat social durant el Neolític“.
La xerrada serà a les 7 del vespre, a càrrec de la Dra. Raquel Piqué, catedràtica de Prehistòria de la UAB. L’entrada és gratuïta, apte per a tots els públics.
Pintem pintures rupestres amb materials del neolític
Dissabte dia 9 d’abril, a les 6 de la tarda, l’artista palafrugellenca Montserrat Abril oferirà un taller familiar de pintura amb pigments naturals, com plantes, carbó o fins i tot minerals. L’entrada és gratuïta en motiu del Dia de l’Art. L’activitat és apte a partir de 4 anys i cal reserva prèvia al 972307825
Recordem “La Revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis”
El Museu d’Arqueologia de Catalunya va presentar el passat febrer al Museu del Suro de Catalunya l’exposició “La Revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis”, una mostra que es pot veure fins al 22 de maig i que incorpora el llenguatge del còmic del dibuixant gironí Quim Bou, donant forma al contingut amb un discurs eminentment didàctic.
Posant punt final en la seva itinerància, la mostra, comissariada per Antoni Palomo, conservador del Museu d’Arqueologia de Catalunya, aporta una gran quantitat d’informació sobre les primeres comunitats agrícoles i ramaderes que es van establir al nord-est de la península Ibèrica emprant un llenguatge fresc, visual i didàctic com és el còmic. Antoni Palomo ens ho explicava el dia de la inauguració a Ràdio Palafrugell.
“La Revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis” és una versió creada per a la itinerància amb la col·laboració de l’Arqueoxarxa impulsant i donant suport tècnic i econòmic als seus projectes cooperatius. De forma didàctica, repassa 30 anys d’excavacions arqueològiques al poblat neolític de la Draga, situat a Banyoles, considerat un dels assentaments més antics del nord-est peninsular.