Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Abel Folk, Estel Solé, Carme Sansa o Anna Barrachina, als Jardins de Cap Roig

Escrit per a 28 de Febrer de 2023

Un any més, la Fundació Josep Pla i la Fundació “la Caixa” s’uneixen per programar la quarta edició del cicle del Jardí de la Dorothy als Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell.

Entre els mesos de març i octubre el públic podrà gaudir de vuit activitats per a públic general i vuit activitats familiars en un espai recollit al cor dels Jardins més emblemàtics de la Costa Brava: l’espai de lectura a l’aire lliure dels Jardins de Cap Roig, que porta el nom de la seva creadora, Dorothy Webster.

Pel que fa als recitals “en veu alta”, els protagonistes són els textos sobre el mar i la natura de diferents escriptors i escriptores, tots ells clàssics de la literatura catalana: Josep Carner, Maria-Mercè Marçal, Maria Àngels Anglada, Montserrat Roig, Isabel Clara Simó, Joan Salvat Papasseit i, és clar, Josep Pla. En aquest últim cas, l’activitat serà un Vermut Literari Josep Pla a Cap Roig, que canvia de continguts a cada edició. Per interpretar-los, es comptarà amb la lectura d’actors i actrius reconeguts del panorama escènic català com Abel Folk, Estel Solé, Carme Sansa, Anna Barrachina, Imma Colomer i Pep Pla, que amb la seva veu aportaran la seva visió personal dels textos seleccionats.

Pel que fa a les activitats familiars, els artistes i dinamitzadors La Formigueta Curiosa, Umpalumpa, La Sal d’Olot, La Sirga i Tacte Joiers, juntament amb les actrius Meri Yanes i Olga Cercós i la mateixa Fundació Josep Pla, seran les encarregades de dur a terme mensualment un taller amb una experiència artística i literària per gaudir en família. D’aquesta manera, petits i grans podran apreciar i gaudir conjuntament de les diverses formes d’expressió artística de la paraula.

L’objectiu és que el públic pugui assaborir la paraula en una experiència íntima i propera amb els artistes convidats. Per això, l’aforament de l’espai  és limitat, i es recomana adquirir les entrades dels espectacles amb antelació al web dels Jardins de Cap Roig.

Dorothy Webster

El 1927, el coronel tsarista exiliat Nicolai Woevodsky i la seva esposa Dorothy Webster, aristòcrata anglesa afeccionada a la decoració, buscaven un lloc paradisíac al Mediterrani on establir-se. Prop de Calella de Palafrugell, sobre un penya-segat del cap Roig, van construir-hi un castell que els lligaria a aquest indret la resta de la seva vida (fins i tot van demanar ser-hi enterrats). L’edifici estava envoltat per un idíl·lic jardí botànic, considerat un dels més importants del Mediterrani.

El propi Nicolai va dissenyar la mansió, d’estil neomedieval, i Dorothy Webster el jardí botànic. Ella i un equip de jardiners de la zona es van encarregar de condicionar les 7 hectàrees de terreny per poder plantar-hi diferents espècies, que engloben flora mediterrània, tropical i subtropical. A Palafrugell, expliquen que la Dorothy es llevava molt d’hora per treballar al jardí. Potser per aquest motiu, els Jardins de Cap Roig disposen d’un racó de descans, en el qual la Fundació “la Caixa” i la Fundació Josep Pla han habilitat un espai de lectura. A més a més, s’hi pot trobar una petita biblioteca a disposició del públic que passeja per Cap Roig i que, evocant Dorothy Webster, desitja relaxar-se una estona llegint envoltat de verd, flors, ocells i amb el so del mar de fons.

Ruta Josep Pla a Cap Roig

La col·laboració entre la Fundació Josep Pla i la Fundació “la Caixa” als Jardins de Cap Roig es completa amb l’organització de  la Ruta Josep Pla a Cap Roig, que enguany incorpora una modalitat per a públic familiar.

A banda d’El Jardí de la Dorothy, la col·laboració entre la Fundació Josep Pla i la Fundació “la Caixa” als Jardins de Cap Roig es completa amb l’organització de la Ruta Josep Pla a Cap Roig, que també es programa regularment entre març i octubre. En aquesta activitat els visitants poden descobrir de la mà de la literatura de Josep Pla la història del jardí botànic i la relació de l’escriptor amb els seus promotors, el matrimoni Woevodsky-Webster. Enguany, com a novetat, la programació incorpora una variant també per a públic familiar: la Ruta Josep Pla a Cap Roig, paraules i pinzellades, que tindrà lloc els mesos d’abril i octubre.

PROGRAMACIÓ DEL JARDÍ DE LA DOROTHY
(totes les activitats són a les 11h)

“En veu alta” i “Vermut Literari Josep Pla”
https://fundaciojoseppla.cat/jardi-de-la-dorothy/

·        4 de març: “Josep Carner: Tota la mar, ben endins” a càrrec d’Abel Folk, actor.

·        1 d’abril: “Maria Mercè Marçal: El meu cor entre les ones” a càrrec d’Ester Soler, actriu.

·        6 de maig: “Vermut literari Josep Pla: Passàvem les hores…” a càrrec de la Fundació Josep Pla

·        17 de juny: “M. Àngels Anglada: Els camins del mar” a càrrec de Carme Sansa, actriu.

·        8 de juliol: “Montserrat Roig: El món al meu davant” a càrrec d’Anna Barrachina, actriu.

·        5 d’agost: “Vermut literari Josep Pla: Amb l’Hermós i companyia” a càrrec de la Fundació Josep Pla

·        2 de setembre: “Isabel Clara Simó: Vull, voldré, voldria” a càrrec d’Imma Colomer, actriu.

·        7 d’octubre: “Salvat Papasseit: Dona’m la mà…” a càrrec de Pep Pla, actor.

Activitats familiars
https://fundaciojoseppla.cat/el-jardi-de-la-dorothy-activitats-familiars/

·        18 de març: “Taller: La Rapsòdia familiar” a càrrec de La Formigueta curiosa. Famílies a partir de 4 anys

·        15 d’abril: “Taller: La porta és verda” a càrrec de la Fundació Josep Pla. Famílies a partir de 8 anys

·        20 de maig: “Taller: Crea el teu exlibris” a càrrec d’Umpalumpa. Famílies a partir de 6 anys

·        3 de juny: “L’hora del conte: De contes, els peixos en saben molts!” a càrrec de Meritxell Yanes. Famílies a partir de 4 anys

·        22 de juliol: “Taller-contacontes: Els contes a escena” a càrrec d’Olga Cercós. Famílies a partir de 3 anys

·        19 d’agost: “Taller d’estampació: Peixos, quanta tela!” a càrrec de La Sal d’Olot. Famílies a partir de 3 anys

·        16 de setembre: “Taller d’interpretació: En Gervasi surt a conèixer món” a càrrec de La Sirga. Famílies a partir de 6 anys

·        21 d’octubre: “Taller: La força de les paraules, art i poesia” a càrrec de Tacte Joiers. Famílies a partir de 6 anys


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *