Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


A la llum el Josep Pla més narratiu

Escrit per a 3 de Desembre de 2021

  • La cendra de la vida. Narracions de 1949-1967 és un recull de 34 narracions de Josep Pla que ha elaborat l’editorial Destino.
  • Es tracta de textos, principalment, seleccionats de Vida amarga i El quadern gris.

L’editorial Destino, de la mà de Jordi Cornudella ha elaborat una nova publicació entorn a la figura de l’escriptor palafrugellenc, Josep Pla. La cendra de la vida és un recull de 34 narracions que treu a la llum la faceta narrativa de Pla. En aquest sentit, Francesc Montero, director de la Fundació Josep Pla comenta que aquesta és una part encara desconeguda de l’escriptor per a molta gent.

Des d’aquesta setmana es pot trobar a totes les llibreries del país la nova publicació entorn a Josep Pla. Es tracta de La cendra de la vida. Narracions de 1949-1967 que a Palafrugell es pot obtenir a la Vitel·la Espai Fòrum. Francesc Montero detalla que l’objectiu de la publicació és donar a conèixer la vessant narrativa de Pla.

En aquesta línia, Montero remarca l’excel·lència narrativa de l’escriptor palafrugellenc. A més, detalla que el volum està compost per 34 narracions extretes, en la seva majoria de Vida amarga i El quadern gris.

D’altra banda, la selecció dels textos ha anat a càrrec de Jordi Cornudelles, l’editor de capçalera de les últimes publicacions sobre Pla. Una tria que no ha estat senzilla ja que hi havia versions que no eren les originals com detalla Francesc Montero.

Per últim i com a recomanació del periodista Lluís Llort, al final del llibre hi ha un annex, Biografies de les narracions, en què s’explica el recorregut per les versions fins a arribar a la definitiva que tenim a les mans.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *