Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Una exposició de Nabila Wesemeyer al Teatre Municipal de Palafrugell visibilitza la vida de la dona marroquina i musulmana

Escrit per el 8 de Març de 2025

  • L’exposició de pintura de Nabila Wesemeyer mostra diferents etapes de la vida de la dona marroquina i musulmana, des de l’educació fins a la conciliació familiar.
  • La iniciativa busca donar visibilitat a aquesta realitat sovint ignorada i situar la dona musulmana al centre del 8M.
  • L’organització va a càrrec de l’agrupació Palafrugell amb Palestina i l’Espai Dona.

Aquest divendres, 7 de març al vespre s’ha inaugurat una exposició de pintura que reflecteix la realitat de la dona marroquina i musulmana. És al vestíbul del Teatre Municipal de Palafrugell. Ho plasma Nabila Wesemeyer, una artista pictòrica de mare marroquina i pare alemany, però que viu a Andalusia. La mostra recull diverses etapes vitals, des de l’educació i la inserció laboral fins a la conciliació familiar i la memòria de les generacions passades. L’objectiu és doble: reivindicar el paper de la dona magrebina i reflexionar sobre els reptes i oportunitats que afronta.

L’autora dels quadres explica que la iniciativa busca generar un espai de reconeixement i aprenentatge. “Nosaltres ens sentim catalanes, espanyoles o del lloc on vivim, però també tenim un origen marroquí i musulmà que es reflecteix en la nostra experiència”, afirma. L’exposició vol valorar aquest bagatge i el que pot aportar a la societat.

L’activitat s’emmarca dins del Dia Internacional de les Dones i vol situar la dona musulmana al centre del debat feminista. Sovint, expliquen les organitzadores, les dones magrebines han quedat invisibilitzades en aquestes reivindicacions. “És important que se’ns escolti, que se’ns donin oportunitats i que puguem parlar per nosaltres mateixes”, afegeixen.

A més de visibilitzar les dificultats en l’accés a l’educació i al mercat laboral, l’exposició posa el focus en la importància de tenir referents propis dins la comunitat. També és una manera de sanar les vivències de les generacions anteriors amb el reconeixement de la seva trajectòria.

A part, l’acte de presentació ha comptat amb una representació d’una membre de l’Espai Jove. L’organització de l’esdeveniment ha anat a càrrec de l’Espai Dona i l’agrupació Palafrugell amb Palestina, formada majoritàriament per dones magrebines. Amb aquesta iniciativa, l’entitat busca obrir espais de diàleg i reconeixement per a totes les dones. Es podrà veure al vestíbul del Teatre Municipal fins al 23 de març.

Ho ha explicat l’autora, Nabila Wesemeyer, i les membres de Palafrugell amb Palestina Selma Laghzaoui, Aya Daouiri i Awàtef Ahmittach a Ràdio Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).