Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell commemora el Dia Mundial de la Salut Mental amb tallers, xerrades i exposicions

Escrit per el 5 d'Octubre de 2024

  • Els actes seran entre el 8 i el 20 d’octubre. La programació l’organitza la Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell, en col·laboració amb diverses entitats.

Palafrugell commemora el Dia Mundial de la Salut Mental. Entre el 8 i el 20 d’octubre, s’organitzaran xerrades, tallers, exposicions i altres propostes. La programació l’organitza la Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell, en col·laboració amb diverses entitats.

El programa començarà dimarts, 8 d’octubre amb una xerrada sobre com cuidar la salut mental en l’entorn laboral, a càrrec de Mònica Mutós de la Fundació Drissa. La conferència es farà a la sala d’actes de Can Genís a les 17 hores. Seguidament, s’inaugurarà l’exposició “Junts fem pinya per al nostre benestar” del Club Social de Palafrugell.

El dijous, 10 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, es durà a terme l’activitat de sensibilització “Peta l’estigma en salut mental”, a plaça Nova a les 17.30 hores.

L’endemà, el divendres, 11 d’octubre, a les 10 hores es realitzarà el taller “Cuidar-se per estar bé” a Can Genís. Va destinat a aprendre tècniques per mantenir-se en pau i amb ganes de viure. A més, s’inaugurarà l’exposició “Veus a la paret”, que consisteix en una instal·lació de murals fotogràfics creats per joves. Es podrà veure a la Biblioteca, al Teatre Municipal de Palafrugell i a l’skatepark.

La programació acabarà el diumenge, 20 d’octubre a les 11 hores amb la sessió “Musicoteràpia a la fàbrica” al Museu del Suro de Catalunya. L’activitat està destinada a tenir una experiència sensorial centrada en el benestar emocional.

A més, durant el mes d’octubre, l’Espai Dona de Palafrugell organitza activitats relacionades amb el benestar emocional en el marc del projecte “El benestar al centre”. S’enfoca en la salut de les dones i la ciclitat femenina.

La Comissió de Salut Mental de Palafrugell, formada per entitats i serveis del municipi, treballa per normalitzar els problemes de salut mental i trencar amb l’estigma associat. La commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental el va impulsar la Federació Mundial de la Salut Mental l’any 1992. La voluntat és sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).



Segueix llegint