Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell comença un cicle per a dones sobre salut i benestar

Escrit per el 3 d'Octubre de 2024

  • Les propostes inclouen tallers, xerrades i caminades, amb servei de cangur disponible a través del programa Temps per Cures.

L’Espai Dona de Palafrugell comença un cicle d’activitats gratuïtes per a promoure el benestar de les dones i treballar la ciclicitat femenina. La programació començarà a l’octubre fins a l’abril i l’objectiu és crear i gaudir espais d’intercanvi, creixement, autoconeixement i autocura. Les propostes inclouen tallers, xerrades i caminades, amb servei de cangur disponible a través del programa Temps per Cures. Les identitats dissidents també hi poden assistir. Les places són limitades i requereixen la inscripció prèvia.

La regidora d’Igualtat i Salut, Margarita Mauri, explica al pòdcast En clau de dona que la iniciativa parteix d’activitats celebrades mesos enrere.

La tècnica d’Igualtat Mar Batallé explica que al cicle hi participaran professionals de Palafrugell. Avança que no només parlaran de la menopausa o la menstruació, sinó que tractaran diversos temes des d’altres perspectives.

Els actes s’organitzaran en diferents llocs de Palafrugell, que vagin més enllà del centre. La programació va molt lligada al Pla de Salut per millorar el benestar de la ciutadania.

Les propostes inclouen tallers, xerrades i caminades

El cicle d’activitats començaran a Can Genís el 8 d’octubre amb un Cercle de Dones dirigit per la tècnica Mar Batallé, que proporcionarà un espai d’escolta i suport mutu per a les participants. El 15 d’octubre, Yasmina Drolma, del Centre de Distribució d’Aliments de Càritas, oferirà una xerrada sobre la relació entre l’alimentació, la menstruació i la menopausa. Donarà eines pràctiques per millorar la salut durant aquestes etapes vitals.

El 18 d’octubre, Estela Gómez, del Programa d’Activitat Física de Dipsalut, guiarà una caminada per a connectar amb la natura i la salut física. Sortirà del Centre Tramuntana. L’octubre es tancarà el dimarts, 29 amb una altra xerrada a Can Genís a càrrec de Yasmina Drolma. Aquesta vegada, sobre l’alimentació i les emocions.

La programació del mes de novembre començarà el dia 5 amb un nou Cercle de Dones dirigit per Mar Batallé. A mitjans de mes, el 20 i 27 de novembre, es durà a terme un taller d’autodefensa i autoregulació dirigit per Sònia Vivolas i la col·laboració de la Policia Local de Palafrugell.

El 3 de desembre, Mar Batallé tornarà a guiar el Cercle de Dones, mentre que el 17 de gener, hi haurà un Taller vivencial sobre el procés cíclic en la dona i la menopausa. El dirigirà Sophia Style de Mujer Cíclica.

El 7 de febrer, Estela Gómez guiarà una nova caminada, mentre que el 19 de febrer es farà un taller sobre l’entrenament físic i els cicles de la dona, conduït per Leila Martínez, de l’àrea d’Esports.

El mes de març oferirà dues activitats. El 15 de març, Montserrat Graupera organitzarà un taller de creació amb argila per a mares i nenes a partir de 7 anys. El taller s’anomena “Crear la deessa interior”. Finalment, el 21 de març, es farà una nova caminada amb Estela Gómez.

Les activitats es tancaran el 26 d’abril amb una sessió sobre els cicles femenins i la sexualitat, conduïda per la psicòloga Marina Sabaté.

Per a més informació, podeu contactar a través del telèfon 972 61 18 79 o enviar un WhatsApp als números 644 18 41 23 o 655 42 55 26. O bé, escriure un correu electrònic a espaidona@palafrugell.cat. Les activitats són obertes i gratuïtes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).



Segueix llegint