Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El grup Peix Fregit celebra els 50 anys amb un concert al TMP

Escrit per el 2 d'Octubre de 2024

El proper diumenge 6 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal de Palafrugell es portarà a terme el concert de celebració dels 50 anys d ela fundació del grup Peix Fregit. L’entrada serà gratuita.

Un concert en el qual hi participaran companys dels grups de casa i d’altres de formacions d’arreu de Catalunya, com el Bergantí o el Son de la Havana. Es recordaran cançons clàssiques de la història del Peix Fregit i hi haurà una projecció audiovisual on es recordarà les persones que al llarg d’aquests anys han format part del grup: Maria Cervera, Manel Iglesias, Pere Bahí, Pere Savalls, Josep Cruañas, Pep Nadal o Josep Bastons.

Així ho explica en Jordi Tormo, un dels components actuals del grup.

Actualment el grup el formen Pere Molina, Norbert Torrecillas i Jordi Tormo, qui és el veterà de la formació ja que hi va entrar el 1987. La Maria Cervera en va ser la primera veu solista. En els inicis, ella, en Manel Iglesias i en Josep Bastons cantaven de manera més o menys espontània en el bar que ella regentava, el “Jazmín”. L’any 1972 quan comencen a cantar plegats es coneixien de feia molts anys. Poc podien pensar que començava una història que encara dura.

Quan el 1974 els proposen de cantar a Calella es veuen en la necessitat de buscar un nom. En Manel proposa “Peix Fregit”. La Maria va “arronsar el nas”, aquest nom no li agradava gens. En tot cas, el nom va tenir èxit.

La resta ja és història, com podeu escoltar si així ho desitgeu en l’entrevista sencera que em fet amb en Jordi Tormo.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).