Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ja disponible “El Capità”, el nou disc del grup Port Bo

Escrit per el 24 de Setembre de 2024

  • El disc està dedicat a la figura d’en Carles Casanovas
  • El grup Port-bo reimagina el seu so en una nova etapa

Amb una formació renovada i plena d’energia, el grup d’havaneres Port-bo marca un nou capítol en la seva llarga trajectòria musical amb la presentació del seu primer disc amb la nova alineació. El treball inclou 17 temes, gairebé tots en català, que es mouen entre els ritmes clàssics de l’havanera, el valset i el bolero, fidel a la seva essència i a la tradició de Calella de Palafrugell.

El nou disc no només és un reflex de la seva evolució artística, sinó també un homenatge sincer a Carles Casanovas, qui va ser el cor creatiu del grup durant més de tres dècades, aportant tant lletres com composicions que han definit el so de Port-bo. Ara, amb el relleu, la formació continua mantenint la seva estructura clàssica de “tercetu”, però amb una nova mirada cap al futur.

Un disc fet a guitarra i tres veus, amb els components actuals, que segueix la línea del darrer disc publicat pel Port Bo, “Essència”, del 2019.

La nova etapa de Port-bo està encapçalada per Pep Nadal (tenor), Lluís Bofill (director, guitarra i segona veu) i Xavi Jonama (veu baixa), tres músics que, mantenint l’esperit de les havaneres, prometen seguir emocionant i capturant el públic amb la seva música arrelada a la tradició però oberta a noves interpretacions.

El grup Port Bo va celebrar 58 anys amb el tradicional concert benèfic al Teatre Municipal de Palafrugell. Això va ser el diumenge dia 22. Tota la retació va anar destinada a les activitats de Càritas Palafrugell.

La formació va néixer l’any 1966 a Calella de Palafrugell. El trio inicial el va formar Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, sovint acompanyats al piano pel mestre Frederic Sirés. Després de diverses etapes i relleus, el 2022 Lluís Bofill (segona veu i guitarra) i Xavi Jonama (veu baixa) van agafar el relleu d’Irineu “Mineu” Ferrer i Carles Casanovas.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).