Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell commemora els 150 anys de la mort de Josep Anselm Clavé: “Va ser un pioner de les havaneres”

Escrit per el 7 d'Agost de 2024

Avui a les 19:00 h, al pati de la Biblioteca de Palafrugell, tindrà lloc una xerrada per commemorar els 150 anys de la mort de Josep Anselm Clavé. L’acte serà conduït per Esther Pardo, vicepresidenta de la Federació Cors de Clavé de Catalunya. Es fa amb la col·laboració de la Fundació Ernest Morató.

Josep Anselm Clavé (1824-1874) va ser una figura destacada del segle XIX, amb un ampli llegat com a compositor, periodista, polític, poeta, empresari, creador del moviment coral i pare del moviment associatiu contemporani. Durant la xerrada, Pardo oferirà una visió integral de Clavé en el context polític de la seva època.

En parla a Ràdio Palafrugell el president de la Fundació Ernest Morató, Enric Frigola.

Frigola explica que Clavé també és un personatge clau per l’arribada de l’havanera a Catalunya 50 anys abans del que fins ara es tenia catalogat.

L’esdeveniment és gratuït. Les inscripcions es poden fer trucant al 972304809 o enviant un correu electrònic a biblioteca@palafrugell.cat.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Ernest Morató i la Biblioteca de Palafrugell. La Federació de Cors de Clavé ha preparat una oferta cultural ambiciosa per commemorar el Bicentenari Clavé 2024.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).



Segueix llegint