Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Festival Riures tanca la primera edició amb més de 2.000 espectadors i molt bon humor

Escrit per el 5 d'Agost de 2024

El Festival Riures ha celebrat aquest cap de setmana la seva primera edició a Sant Antoni de Calonge amb més de 2.000 espectadors i sis espectacles 100% en català. Fel Faixedas, director de l’esdeveniment, destaca que estan “molt satisfets per com ha funcionat, i pel fet d’haver venut gairebé totes les localitats disponibles”.

Faixedas explica a Ràdio Palafrugell que, de cara a l’any vinent, esperen repetir l’experiència al parc del Collet, amb unes característiques similars a l’actual edició.

I destaca la importància de programar humor en català.

Aquest dimecres, van tancar el festival dos espectacles de dos grans genis: en Pep Plaza i en Peyu.

En Pep Plaza va fer un monòleg a partir de la seva experiència com a imitador de Pep Guardiola, i el procés pel qual va passar després que l’entrenador marxés del Barça. En tot cas, el títol de l’espectacle (Autoficció) ja mostra que, de realitat, ben poca. Durant una hora, va desplegar tot el seu ampli ventall d’imitacions: Albert Om, Pedro Sánchez, Lluís Llongueras, King África, Tomeu Penya o Bertín Osborne. També hi va haver molta música i una sorpresa final que no desvetllarem.

A continuació, en Peyu va interpretar “La niña bonita”, un espectacle paradigmàtic del seu humor: costumista, políticament punyent, i amb alguns punts de Mr. Bean. Va simular la celebració d’una quina popular, amb els cartrons i un premi per al guanyador. Podríem dir-ne un espectacle immersiu, perquè el públic hi participava i hi interactuava com si realment es trobés dins d’una quina.

El Parc del Collet ha sigut l’escenari on han actuat al llarg del primer cap de setmana d’agost reconeguts noms de l’escena humorística catalana com Pep Plaza, Judit Martín, Txabi Franquesa, Joan Pera, Fel Faixedas i Carles Xuriguera o Peyu.

Riures, que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Girona i del propi ajuntament de Calonge i Sant Antoni, ha nascut amb la voluntat d’esdevenir una cita anual imprescindible per als amants de l’humor i de la cultura catalana.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).