Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell requeriex a Urbaser per incompliments del contracte d’escombraries i neteja

Escrit per el 31 de Juliol de 2024

L’empresa Urbaser ha incomplert part del contracte de recollida d’escombraires i neteja de carrers. Així ho ha constatat l’Ajuntament de Palafrugell. Per això, el ple municipal d’aquest dimarts ha requerit a la companyia que entregui la documentació que certifiqui que ja tenen en regla amb totes les exigències a les quals es van comprometre. A més, els restaran la part proporcional dels diners pels serveis que no han prestat. També els avisen que, si es torna a repetir, podrien quedar fora del servei a la pròxima licitació.

Els incompliments s’han constatat després de la revisió que ha fet una auditoria externa del funcionament de la recollida d’escombraires a Palafrugell. Per exemple, la neteja de carrers amb aigua no s’ha fet durant cinc mesos. A més, l’empresa no tenia en regla la documentació que permetés compovar si prestaven els serveis. Ni tenien actiu el sistema de geolocalització dels camions d’escombraries més grans. Per tot això, ara els donen 10 dies per aportar tota aquesta documentació.

L’alcalde, Juli Fernández, alerta de les conseqüències que podrien tenir més incompliments com aquest.

Per aquests incompliments, l’Ajuntament els multarà amb 30.000 euros.

Esquerra Republicana va votar a favor. El regidor Marc Casanovas va aplaudir que s’hagi contractat una auditoria externa.

El portaveu de Junts, David Martín, va demanar que hi hagi tot el control possible i el partit es va abstenir a l’espera de saber com quedarà el nou model d’escombraries.

Els Comuns i VOX van votar-hi a favor sense fer cap valoració.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).