Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joventuts Musicals comença el Cicle de concerts d’estiu amb set propostes

Escrit per el 16 de Juliol de 2024

  • Aquest any s’han programat un total de set concerts a l’església de Sant Pere de Calella, excepte l’últim que serà a l’ermita de Sant Sebastià de la Guarda.

Joventuts Musicals comença el Cicle de concerts de música d’aquest estiu. El primer serà el dimecres, 24 de juliol. Aquest any s’han programat un total de set concerts a l’església de Sant Pere de Calella, excepte l’últim que serà a l’ermita de Sant Sebastià de la Guarda. Les propostes musicals inclouen música clàssica, òpera i música antiga.

El dimecres, 24 de juliol a les 20 hores, la pianista Laura Ballestrino presentarà Odisseya. El concert és un viatge musical que comença a la Mediterrània i finalitza a Amèrica. Inclou peces dels quatre compositors Frédéric Chopin, Isaac Albéniz, Antón García Abril i Samuel Barber. El viatge comença a Espanya amb els Preludis de Chopin, compostos durant la seva estada a Valldemossa, a Mallorca.

El dimecres, 31 de juliol a les 20 hores, serà el torn del violoncel·lista Dmitry Yablonsky i la pianista Laia Martín amb Casablancas, Casals & Others: Catalan Celloworks. Interpretaran peces de Franz Schubert i Pau Casals, entre elles, la sonata “Arpeggione” de Schubert, transcrita per a diferents instruments.

A la següent setmana, el 7 d’agost a les 20 hores, serà el torn dels tres tenors Vicenç Esteve, Jesús Piñeiro i Sergi Giménez Carreras. Els acompanyarà el pianista Alessio Coppola. Oferiran un recital líric que recordarà els famosos concerts dels tres tenors Luciano Pavarotti, Plácido Domingo i Josep Carreras. L’homenatge inclourà els temes emblemàtics “Nessun dorma”, “O sole mio” i “La donna è mobile”, entre altres.

El 14 d’agost a les 20 hores, hi actuarà el quartet Música Nua d’Alba Bosch, Glòria Garcés, Eduard Mas i Joan Rigat. En el concert de debut, presentaran “Més enllà de les ombres”, un viatge musical a cappella que explora quatre segles de música vocal.

El 21 d’agost a les 20 hores, el trio format per Miquel Muñiz al violí, Alba Urbano al violoncel i Rafael Kyrychenko al piano interpretarà l’obra de Piotr Ilitx Txaikosvki. El concert també inclourà trios al piano de Dmitri Xostakovitx i Joaquín Turina.

El 28 d’agost a les 20 hores, l’Orthemis – Nova Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE), dirigida per Joaquim Piqué, presentarà “Paisatges”. Serà un concert que recorrerà la llarga trajectòria de l’orquestra, fundada el 1989 per portar la música clàssica als pobles de Girona. Des de llavors, han actuat en 44 països, com Alemanya, Suïssa, Mèxic o Turquia.

L’últim concert serà el divendres, 6 de setembre a les 19 hores a l’ermita de Sant Sebastià. El duet d’Alena Tikhmanovich al violoncel i el guitarrista Josep Manzano presentarà cançons de Vivaldi, Pachelbel, Bach, Burmüller, Ferrer, Granados i Piazzola.

Les entrades de tots els concerts s’han de comprar en línia, fins a les dues del migdia del dia de cada un, o al Teatre Municipal de Palafrugell. El preu general és de 15 euros, tot i que hi ha col·lectius que tenen descomptes. Els socis de Joventuts Musicals ho tenen gratuït.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).