Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joan J. Puig: “No és un fet menor que Catalunya presideixi la Confederació Europea del Suro”

Escrit per el 11 de Juny de 2024

  • Puig explica que Palafrugell serà la seu operacional de la confederació europea amb reunions anuals, tot i que la seu oficial continuarà a París.

El nou president de la Confederació Europea del Suro, Joan Josep Puig Castro, considera que la presidència de Catalunya permetrà donar a potenciar les necessitats del sector surer català a Europa. Així ho ha explicat al Supermatí. Puig afegeix que Palafrugell serà la seu operacional de la confederació amb reunions anuals, tot i que la seu oficial continuarà a París.

La CE Liège està formada per països surers com Espanya, Portugal, França, Alemanya o Itàlia. Entre els seus objectius, hi ha la sensibilització dels consumidors sobre el suro, la protecció els boscos i la transformació de la matèria primera.

Portugal és el principal país en la producció de productes surers transformats, però Espanya té un pes rellevant en la producció de matèria primera. Un dels objectius de Puig és difondre el coneixement de la importància del suro.

A més, la confederació també representa el sector surer davant d’organismes.

A part, la confederació europea ha desenvolupat un manual de bones pràctiques que segueixen les empreses sureres.

El mandat de Joan J. Puig a la CE Liège serà de tres anys. A més, és el president de la Fundació Institut Català del Suro i de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).