Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sergi Sabrià anuncia la seva retirada de la política institucional

Escrit per el 17 de Maig de 2024

Sergi Sabrià, exalcalde de Palafrugell i actual Viceconseller d’Estrategia i Comunicació de la Generalitat, ha anunciat que deixa “la política institucional per emprendre nous camins professionals”. Ho ha anunciat aquest divendres al matí, després de la derrota electoral d’Esquerra Republicana a les eleccions de diumenge. Segueix el pas, d’aquesta manera, del president Pere Aragonès i de Marta Rovira

En una carta a les xarxes socials, Sabrià recorda els inicis de la seva carrera política, que es remunten “a un dijous de febrer del 2007 en un garatge atrotinat de Palafrugell,” on un grup d’amics el va proposar com a candidat a les municipals per ERC. Va liderar el partit fins a recuperar l’alcaldia l’any 2009.

Sabrià argumenta que la seva decisió de retirar-se de la política institucional es deu a la necessitat de “cares noves i idees noves” i de “deixar pas a nous lideratges”. Afirma que està convençut que ERC compta amb una nova generació “preparada per prendre el relleu i aconseguir la independència de Catalunya”.

Sabrià menciona que el seu viatge ha estat marcat per moments difícils: “la repressió i l’empresonament o exili de companys”. Ha assumit diversos rols dins del partit: portaveu d’ERC, la presidència del grup parlamentari, la Direcció de l’Oficina d’Estratègia i Comunicació del President de la Generalitat o l’actual Viceconselleria.

En la seva etapa més recent, al Govern de Pere Aragonès, Sabrià expressa satisfacció per haver contribuït a la recuperació de la Generalitat després del 155, així com pels “avenços socials, econòmics i nacionals aconseguits durant aquests tres anys”. Asegura que “el temps posarà a lloc la rellevància de la seva tasca.”

Sergi Sabrià i Benito va néixer a Palafrugell l’any 1975. Llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra. Va treballar a la Generalitat durant el Tripartit. El juny de 2007 es va incorporar a l’Ajuntament de Palafrugell com a primer Tinent d’alcalde i regidor de règim interior i de l’Institut de Promoció Econòmica. Va accedir a l’alcaldia el 2 de desembre de 2009, arran del pacte amb Lluís Medir. Des de l’any 2008 i fins al desembre de 2009 va ser el director de l’Institut Català del Suro.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).