Comença la Garoinada 2024 a Palafrugell, fins al 24 de març
Escrit per Ràdio Palafrugell el 18 de Gener de 2024
Aquest divendres 19 de gener comença la campanya gastronòmica de la Garoinada 2024 a Palafrugell i els seus nuclis. Tindrà lloc fins al 24 de març i hi participen 13 restaurants i 5 allotjaments. Tots els establiments oferiran un menú d’entre 50 i 65 euros, i el plat “convidat” d’enguany és el catxoflino. L’esdeveniment s’ha presentat en un acte aquest dijous al Restaurant Llafranc.
Els restaurants oferiran un menú que consisteix en un entrant de garoines, un primer plat a triar entre Catxoflino o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de crema, aigua, vi i cafè. Tots aquests menús estaran maridats amb vins del celler Espelt.
L’alcalde, Juli Fernández, explica el pes que té la Garoinada 2024 en el desenvolupament econòmic de l’hivern.
Fernández treu ferro a les crítiques sobre la viabilitat mediambiental de la garoina. Assegura que tenen informes de la Generalitat que apunten que no s’estan esgotant.
També s’ofereixen diferents fórmules per passar un cap de setmana de Garoinada 2024 a Palafrugell. Inclouen el menú i l’allotjament en algun dels hotels del municipi, a més d’una sortida en vaixell d’època. Així mateix, també és podrà gaudir de l’experiència entre setmana, amb l’oferta del menú i allotjament de diumenge a divendres.
D’altra banda, els allotjaments regalaran un talonari de tiquets per visitar els diferents equipaments culturals del municipi, un tiquet per a la piscina municipal i un val de descompte per comprar a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.
En parla en regidor de promoció econòmica, Marc Piferrer.
Aquest any el disseny del cartell de la campanya l’ha realitzat la palafrugellenca Paula Garcés, que ha tramés la seva visió de la garoina a través d’un cartell fet a llapis i aquarel·la. La Paula Garcés està al capdavant de Virya Project, un espai multidisciplinari on convida a connectar amb un mateix a través de l’art, el cos i les emocions.