Empordà Music Festival 2023: un festival fet a casa
Escrit per Dani Cortés el 30 de Juliol de 2023
A la Bisbal d’Empordà hi viuen poc més de 10.000 persones. Aquest dissabte, en un unic esdeveniment d’11 hores hi han passat 5.000. És la mostra del fenòmen que suposa l’Empordà Music Festival, ja totalment consolidat en la seva segona edició a l’entorn del Daró. Amb vuit artistes i bandes de primer nivell del panorama català, l’èxit estava assegurat. I així va ser: totes les entrades venudes i un engranatge que va funcionar al 100% gràcies a l’exèrcit de voluntaris de l’associació Els Voltors, un dels pals de paller de la realitat cultural de la Bisbal.
Quan hi entres ja es veu que és un festival diferent. El preu de les entrades, del menjar i la beguda és un primer indicador que no és un festival pensat per fer ric a ningú. Després et fixes en com funciona l’organització i la gestió, i no hi veus una lògica empresarial. Es tracta d’una feina cassolana, que es treballa amb il•lusió.
Les portes van obrir poc abans de les 5 de la tarda. El públic que va entrar primer van ser, sobretot, famílies amb fills. La calor que feia aleshores va fer que el primer concert, el de Lal’ba, quedés una mica deslluït, perquè el públic es va refugiar sota els arbres del passeig. Però el grup ho va donar tot i va aconseguir, amb els seus èxits, com “Fins que arribi Lal’ba” o “Parella imperfecta”, que els més atrevits s’ho passessin d’allò més bé.
Amb Lildami els ànims van pujar, i molta més gent es va acostar a escoltar de prop grans temes com Supermercat. És un dels màxims exponents de la música urbana, amb un públic molt jove. El jurat d’Eufòria va mostrar-se proper en tot moment, tot i la calor que feia a l’escenari. Un repte superat amb nota.
Afortunadament per la Suu, quan ella va sortir a l’escenari, el sol ja s’havia amagat, de manera que tot va ser molt més fàcil. Amb molts temes que ja s’han convertit en himnes sobre l’amistat i l’amor, van ser el desencadenant d’una connexió total amb el públic.
De seguida, seguint de manera estricta els horaris, van sortir els The Tyets. Es va notar que totes les famílies els esperaven i que molts havien vingut expressament per ells. L’entrega dels nens, adolescents, joves i adults va ser total. I van demostrar un cop més que són un dels grups més intergeneracionals del moment. “Olivia” o “Amics, tiets i coneguts” van sonar com un tro. I l’aparcament del Passeig va viure una gran ballada de sardanes amb “Coti x Coti”.
I després de l’última novetat del TOP de la música catalana, van arribar dos grups ja del tot consolidats. Primer, Buhos, amb Guillem Solé al capdavant. Després de 17 anys de carrera, comtinuen omplint pistes, i a la Bisbal es va tornar a demostrar que estan en plena forma. Cal destacar que els temes que han tret aquest any, “La nit està que crema” i “En el món de veritat”, van ser alguns dels més ballats.
I, tot seguit, van arribar els Doctor Prats. Una banda que mai falla, i que van demostrar que tenen una força imparable a dalt de l’escenari i que la transmeten al públic. La festa va acabar-se poc més tard de les quatre de la matinada, amb el DJ Carles Perez.