Gelpifish de Calella participa en el concurs gastronòmic Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya de Pintxos i Tapes
Escrit per Ferran Castelló el 19 de Juliol de 2023
- Els tres primers classificats participaran al Concurs Nacional que se celebrarà a Valladolid al novembre.
El restaurant Gelpifish de Calella ha participat en el concurs gastronòmic de tapes Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya de Pintxos i Tapes. Un total de 24 restaurants han competit a la fase preliminar del Concurs Nacional que se celebrarà a Valladolid el novembre.
Els restaurants van presentar una tapa inèdita i el cost de la matèria primera no podia superar els 1,5 euros. Tenien 12 minuts per elaborar un màxim de vuit tapes iguals per al jurat i la fotografia. Els tres primers s’han classificat per a la gran final de Valladolid, a part del premi econòmic de 1.500 euros per al primer, 1.000 al segon i 500 per al tercer.
El guanyador de la fase preliminar és Upper Diagonal, seguit de Salsa Street Food i Can Culleres, els tres de Barcelona. El restaurant de Calella va presentar una gilda de gamba thai.
El certamen va néixer com una fase prèvia del concurs de Valladolid, que s’hi organitza des de l’any 2005 i es considera un dels campionats més importants del món. També, compta amb una versió Mundial amb fases classificatòries en una cinquantena de països.
La gala es va celebrar el 17 de juliol a la Llotja de Mar de Barcelona, organitzada per EV Gastro i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Estrella Damm.