Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell commemora el 8-M: consulta les activitats

Escrit per el 7 de Març de 2022

Un any més, Palafrugell es suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones (el 8 de març) reivindicant, visibilitzant i demanant igualtat de drets, d’oportunitats i de tracte. Les activitats del 8-M 2022 a Palafrugell retornen a la presencialitat i la pràctica normalitat, tal com explica Sònia Vivolas, de l’Espai Dona, a Ràdio Palafrugell.

L’acte central de la commemoració del 8-M a Palafrugell serà aquest dimarts a dos quarts de set de la tarda, a plaça Nova, on es llegirà el manifest. Es llegirà poesia, i un conte sobre el dret de les dones a gaudir de l’espai públic sense por.

Mitja hora més tard, des de la mateixa plaça, arrencarà la marxa exploratòria per detectar punts insegurs per a les dones. Les marxes exploratòries són una metodologia feminista participativa i dinàmica a través de les quals es detecten tots aquells aspectes urbans que afecten a la percepció de seguretat o d’inseguretat. Per exemple, la qualitat urbana, la gestió de l’espai públic o la millora de la vida quotidiana.

Sònia Vivolas explica a Ràdio Palafrugell que aquesta marxa busca “poder gaudir de l’espai públic sense por”.

Vivolas explica quines zones s’exploraran.

Per participar en la marxa exploratòria de Palafrugell cal inscriure’s a: espaidona@palafrugell.cat o via WhatsApp a través del tel: 644 18 41 23.

Més enllà del 8-M 2022 a Palafrugell

Dimecres, 9 de març

17.30 h a la Sala polivalent de la Biblioteca. Hora del conte Contes violetes. A càrrec de la Tribu Juganera. Activitat familiar gratuïta a partir dels 3 anys. Places limitades. Inscripcions al 972 304 809.

19.00 h a la Llibreria Vitel·la. Presentació del llibre Dones Valentes (Ara Edicions), de Txell Feixas Torras, periodista i corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a l’Orient Mitjà.

Dijous, 10 de març

18.30 h a la Biblioteca. Presentació del llibre Maite vaig ser jo, podries ser tu (Edicions Foment, 2021). A càrrec d’Àngels Roura Massaneda, autora. Places limitades. Inscripcions al 972 304 809. Col·laboració entre l’Espai Dona i la Biblioteca de Palafrugell.

Dissabte, 12 de març

18.00 h al Museu del Suro. Visita teatralitzada Blanca Traiter, un fantasma a la fàbrica de Can Mario. Retrat de la figura de la dona de principis del S. XX. Destinada a persones adultes i joves a partir de 12 anys. Reserva prèvia a info@museudelsuro.cat o al 972 30 78 25.



Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).