Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Èxit de la 2a lectura virtual de l’obra de Josep Pla

Escrit per el 24 d'Abril de 2021

  • Palafrugell torna a omplir les xarxes socials amb lectors de l’obra de Josep Pla, en l’any que es commemora el 40è aniversari de la mort de l’escriptor
  • La Consellera de Cultura, Àngels Ponsa ha participat a la Lectura virtual

Més de 200 persones han participat al llarg dels darrers tres dies a la 2a Lectura virtual de l’obra de Josep Pla organitzada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, amb la col·laboració de la Fundació Josep Pla. La Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa i l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, han tancat la lectura a les 8 del vespre.

D’altra banda, enguany, a banda de la gent que, de forma particular, han penjat a les xarxes socials els seus vídeos llegint algun fragment de l’obra de Josep Pla, també hi ha participat escriptors com Rafael Vallbona, M. Mercè Cuartiella i Marc Artigau entre d’altres.

Un any més, la iniciativa consistia en gravar un petit vídeo d’un minut de durada llegint un fragment de qualsevol text de l’obra de l’autor palafrugellenc i penjar-lo a les xarxes socials, des de dimarts 21 fins el dia de Sant Jordi. En aquest sentit, hi ha pogut participar tota la ciutadania a través dels seus perfils.

La Consellera de Cultura, Àngels Ponsa

40 anys de la mort de Josep Pla

Josep Pla va morir un 23 d’abril de 1981, exactament fa 40 anys. Per aquest motiu, la vinculació entre Sant Jordi, Pla i Palafrugell sempre ha estat present. En aquesta línia, des de fa uns anys, és el vèrtex on pivota la programació literària i cultural de la vila durant la diada del 23 d’abril.

Així, des de fa concretament 17 anys, la jornada de Sant Jordi a Palafrugell ha tingut com a acte central la Lectura continuada de l‘obra literària de Josep Pla, que normalment comptava amb la participació de diverses persones que llegien, entre les 10 del matí i les 2 de la tarda, fragments de diferents obres de Josep Pla. Tradicionalment eren centenars de persones les que s’acostaven fins al Teatre Municipal amb la intenció de llegir un fragment. També es comptava amb la participació de les escoles i diferents personalitats, passant per les entitats socials, culturals i esportives del municipi.

Un any més, però, davant les circumstàncies actuals provocades per la pandèmia de la Covid-19, que han fet impossible la lectura de forma presencial. Per aquest motiu, s’ha optat per fer la 2a Lectura virtual de l’obra de Josep Pla


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).