Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“El llegat indià” arriba a Palafrugell

Escrit per el 19 de Febrer de 2021

  • Avui divendres a les 19h s’obre al públic l’exposició que es podrà visitar a la sala d’exposicions del Teatre Municipal fins el 22 de març.
  • Conversem amb Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa de Municipis Indians.

L’exposició “El llegat indià – un passat en comú per descobrir” arriba a Palafrugell. Aquest serà el primer cop que la mostra s’exposa a les comarques de Girona. Aquesta es va inaugurar el passat 18 de desembre a la sala de plens de l’ajuntament de Sant Pere de Ribes, que actualment presideix la Xarxa de Municipis Indians.

Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa de Municipis Indians explica que l’exposició s’ha ideat per fer arribar aquesta part de la història de Catalunya, encara molt desconeguda.

A més, en paral·lel, com a complement de l’exposició han elaborat diversos vídeos per tal que els visitants s’acostin als diferents municipis adherits a la Xarxa de Municipis Indians.

L’exposició està formada per un total de 16 estructures en les que es poden descobrir diversos camps temàtics relacionats amb els indians. Castellví, però, també apunta que a l’entrada es poden veure dos corporis indians elaborats per la palafrugellenca Bruna Valls.

D’altra banda, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, des de la Xarxa han organitzat una activitat emmarcada en el 8 de març.

El passat indià també a l’interior del país

D’altra banda, Anna Castellví ha apuntat que els indians van estar presents més enllà dels pobles costaners. Així, els darrers estudis situen també aquestes figures a municipis com Olot o Lleida.

En aquest sentit, també volen que l’exposició ajudi a incentivar a d’altres municipis amb passat indià a que s’adherixin a la xarxa. Actualment són 18 les poblacions que en formen part.

Per últim, Castellví destaca que s’han editat un fulletó de la ruta indiana de Palafrugell en diversos idiomes i un vídeo. En aquest es pot veure de forma molt amena i didàctica el llegat indià de Palafrugell.

Aquesta exposició compte amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona pretén explicar i comunicar el relat indià als municipis amb un passat en comú. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Anna Castellví al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).