Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació del llibre Romà i Rossell, a la Biblioteca

Escrit per el 21 de Gener de 2021

  • L’acte serà en format virtual a les 7 del vespre

La Biblioteca de Palafrugell organitza aquest dijous una activitat virtual. És la presentació del llibre Romà i Rossell, el primer de tots del polític i professor Ernest Lluch, just en el dia del que seria el seu 84è aniversari.

‘Romà i Rossell, el primer de tots’ recull els treballs d’Ernest Lluch sobre la vida i el pensament de Francesc Romà i Rossell. L’autor el situa com el primer economista després de la desfeta de 1714 i, també, com el primer català que després de la Guerra de Successió va defensar les reivindicacions polítiques de Catalunya. Francesc Romà i Rossell (Figueres, 1726- Mèxic, 1784), destacà com a jurista, magistrat i escriptor polític i econòmic i, també, pels importants càrrecs públics que va ostentar, els darrers, Regent de la Reial Audiència i Virrei interí de Mèxic.

Del llibre i de la presentació ens en fa 5 cèntims Joan Solé, director de la Biblioteca de Palafrugell.

Ernest Lluch va nèixer a Vilassar de Mar el 21 de gener de 1937 i va morir assassinat per ETA a Barcelona el 21 de novembre de 2000. Fou economista i polític. Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, també va estudiar a la Universitat de la Sorbona, a París. Va ser militant del PSC i un dels fundadors del PSPV. Fou portaveu del PSC al Congrés dels Diputats d’Espanya i ministre de Sanitat i Consum, nomenat el 1982 per Felipe González; va exercir el càrrec fins al 1986.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).