Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Noves restriccions que afecten al comerç i mobilitat locals

Escrit per el 7 de Gener de 2021

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

  • Parlem amb la Vero Serralvo, gerent d’Oohxigen, per conèixer el punt de vista de l’associació comercial davant les noves restriccions.
  • Així mateix, comparteix amb l’audiència la positiva valoració de la darrera Campanya de Nadal 2020.

Oohx!gen, l’Agrupació de Comerç i Negoci de Palafrugell, ha treballat dia a dia per fer possible la campanya de Nadal a la nostra vila. Avui, 7 de gener, el dia que entren en vigor les noves restriccions per al comerç a Catalunya, parlem amb la Vero Serralvo, gerent d’Oohxigen. Amb la intenció de conèixer l’opinió de l’associació davant les noves mesures i fer una valoració de la campanya de Nadal 2020.

Avui, dijous 7 de gener, ens hem llevat amb l’entrada en vigor de les noves restriccions. Les quals, entre altres mesures com el confinament municipal perimetral de dilluns a diumenge, comporten el tancament de comerços els caps de setmana. Així ens presenta la situació la Vero Serralvo.

Convé destacar que, a diferència d’altres poblacions, els diumenges a Palafrugell suposen un dels principals dies d’atractiu comercial. Davant el tancament comercial el cap de setmana, Oohxigen ha proposat obrir els dilluns a Palafrugell.

En l’actualitat, grans associacions comercials treballen per ajudar al comerç davant les noves restriccions.

D’altra banda, Serralvo fa referència a les diferències entre pobles i ciutats. Defensa que “no ens poden posar a ala mateixa saca els pobles petits, que a les ciutats. Les aglomeracions no són les mateixes.” Segons l’experiència de la Vero Serralvo, a les botigues del poble s’han complert les mesures de seguretat.

“La gent necessitava comprar, necessitava sortir al carrer. I els comerços també necessitaven aixó”.

Vero Serralvo, gerent d’Oohxigen.

Des d’Oohxigen, no entenen les noves restriccions. Tal com ens exposa la Vero, no troben coherent confinar municipalment i alhora, tancar els comerços els caps de setmana. Ja que, si no hi ha turisme, l’activitat comercial del poble és la mateixa de dilluns a diumenge.

Els 10 dies inicials de rebaixes, perduts

Aquest tancament dels caps de setmana, segons la Vero suposarà “un mal que ningú repararà”. Tot seguit, qualifica a tots els comerciants com a “herois i heroïnes” per la seva feina en sobreviure els seus negocis.

Convé ressaltar que, el mercat dels diumenges romandrà obert. Tot i que l’hostaleria abaixa persianes a partir de les 9.30 del matí. I a la vegada, tots els comerços romandran tancats.

Com a últim punt, Serralvo ens transmet la bona participació que ha tingut la campanya de Nadal. Oohxigen està molt satisfet amb els resultats de la campanya i les bones sensacions que ha oferit aquesta a la població de Palafrugell.

Per concloure, la Vero ens informa que Oohxigen ja treballa per dinamitzar l’activitat comercial del poble i no aturar-s’hi tot i el llarg i difícil hivern que s’acosta. I aprofita la nostra sintonia per donar les gràcies als col·laboradors, socis, i als clients i clientes que han apostat per al comerç local aquesta difícil temporada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).