Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es consolida a Palafrugell el projecte “Pirinexus pel Centre”

Escrit per el 11 de Gener de 2021

  • Durant aquest mes de desembre s’ha senyalitzat la coneguda ruta cicloturística al seu pas per l’interior de la vila.
  • Es consolida a Palafrugell el projecte “Pirinexus pel Centre”, on la ruta ja entra i surt per la trama urbana del municipi.

A Palafrugell la ruta Pirinexus no passava, fins ara, per la trama urbana del municipi. Fins al moment ho feia de forma perimetral per camins secundaris o vials en desús o tancats, fent-la així poc atractiva tant pels seus com pels comerços i diferents serveis que es troben al centre de Palafrugell. Pau Lladó, regidor de Mobilitat, ens ho explica a Ràdio Palafrugell.

Em primer lloc, convé recordar que la ruta Pirinexus és una ruta cicloturística de més de 300 km que aprofita el traçat de les vies verdes que les enllaça per camins, carrers, carrils bici, etc… i que connecta de forma circular Girona amb la Catalunya francesa. El turisme que coneix la xarxa Pirinexus prové d’arreu d’Europa.

Pla Director de la Bicicleta (PDB)

A continuació, recordar als lectors que a finals de l’any 2018, quan es desenvolupa el Pla Director de la Bicicleta (PDB), s’hi incorpora aquest projecte i s’escull l’alternativa d’itinerari més idònia i adequada. Tot seguit, en Pau Lladó ens detalla els objectius principals de l’ampliació de la xarxa de carrils bici a la vila.

Després d’aprovar-se en sessió plenària, a finals de l’any 2019 es comença la seva execució, finalitzant la primera fase finalitza el mes de juny de 2020 comptant amb un pressupost de 50.000 €.

El projecte ha tingut el vist i plau del Consorci de Vies Verdes, i també s’hi van introduir les seves aportacions. Finalment, durant el mes de novembre i el mes de desembre d’aquest any, el Consorci ha procedit a senyalitzar la ruta pel nou itinerari ciclista de Palafrugell.

En l’actualitat, la ruta ja està operativa, però es continua treballant en la millora de la seguretat de tots aquells que hi vulguin circular i transitar.

Aquest projecte “Vol donar un valor afegit a la zona centre comercial. Ja que els potencials usuaris de la ruta son persones amb poder adquisitiu elevat. A més, ara és un itinerari ciclista complert, amb un inici i un final determinats, sense discontinuïtats. I finalment, cal destacar que permet introduïr la bicicleta dins de la mobilitat de la zona centre de forma segura”.

Pau Lladó, regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).