Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Moció institucional del consistori de Palafrugell a favor del poble saharaui

Escrit per el 6 de Desembre de 2020

  • La moció, presentada per Palafrugell En Comú-Podem, va comptar amb el recolzament de tots els grups polítics

El grup municipal d’En Comú Podem va presentar al ple ordinari de novembre de l’ajuntament de Palafrugell una tercera moció, en aquest cas de suport al poble Saharaui. Tots els grups presents al consistori hi van donar el seu suport i finalment va ser aprovada per unanimitat i declarada com a moció institucional.

Alfons Rius, portaveu d’En Comú Podem, en feia la presentació

L’equip de govern va intervenir en la veu del portaveu de JuntsxCat, Josep Salvatella

La posició a favor de la moció també la va defensar Joan Farré, de Ciutadans

I finalment, en nom del PSC, hi va intervenir Juli Fernàndez

El Sàhara Occidental és un país del nort de’Àfrica qualificat com a territori no autònom per les Nacions Unides. El territori està actualment dividit per un mur de més de 2.000 kilòmetres, ple de milions de mines antipersones. La zona a l’oest del mur és el territori ocupat pel Marroc. Les zones a l’est formen els territoris alliberats pel poble saharaui.

El 1975 va ser invadit pel Marroc i Mauritània després d’un acord amb la potència administradora del territori, Espanya. El 1979, Mauritània se’n va retirar. El 1991, les Nacions Unides van aprovar un Pla d’arranjament, per a posar fi a la guerra i organitzar un referèndum de autodeterminació. La monarquia marroquina ha obstaculizat fins avui la celebració d’aquest referèndum.

La firma sobre el món del poble saharaui ens la porta l’ex-regidor a l’ajuntament de Palafrugell Carles Ruiz, persona molt vinculada a aquest territori des de l’associacionisme.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).