Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


750.000 euros d’ajudes per al sector recreatiu marítim

Escrit per el 7 de Juliol de 2020

  • La consellera Teresa Jordà ha anunciat aquest paquet d’ajudes des del Far de Sant Sebastià a Llafranc.
  • Amb aquests ajuts i actuacions, el Departament d’Agricultura vol contribuir a implementar l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha anunciat que la Generalitat obrirà una línia de subvencions adreçada als centres d’activitats marítimes recreatives. Són un total de 750.000 euros d’ajudes per al sector recreatiu marítim (submarinisme, acadèmies nàutiques o lloguer d’embarcacions, entre d’altres). Aquesta és la primera vegada que des del Departament es fa una acció d’aquest tipus.

Els principals requisits per acollir-se a aquestes ajudes és que han d’estar inscrites al Registre Oficial de Centres d’Activitat Marítima de Catalunya. A més, Jordà també destaca que els diners han de compensar les despeses relacionades per la COVID-19. La consellera ha apuntat que aquesta línia de subvencions forma part d’una estratègia marítima de Catalunya.

En aquest sentit, Jordà ha admès que aquesta era una assignatura pendent que tenia el Departament. D’altra banda, més enllà dels 750.000 euros en ajudes per al sector recreatiu marítim, la consellera també ha destacat altres aspectes rellevants. Així, ha posat el focus en el fet de donar a conèixer aquest sector.

Per potenciar aquest tipus d’activitats també es va aprofitar per presentar un espot publicitari que es podrà veure per les xarxes socials.

Sense valoració econòmica del que ha suposat l’aturada

Teresa Jordà ha apuntat que a aquesta línia de subvencions s’hi acolliran uns 350 operadors. A més, ha refermat la idea que malgrat que les ajudes arriben en un moment delicat per al sector, van més enllà de fer front a les afectacions del COVID.

Per últim, tot i admetre que la nul·la activitat per Setmana Santa i el retard de l’inici de la campanya d’estiu ha tingut un impacte econòmic molt gran en el sector recreatiu marítim, no ha donat les xifres exactes del que ha suposat pel sector.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).