Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Seixanta voluntaris recullen 75 kg de residus a les platges de Calella i Llafranc

Escrit per el 19 de Setembre de 2023

  • El temporal de la nit anterior no va permetre que els grups d’immersió sortissin i les embarcacions encallades a les platges també van dificultar la neteja.

Una seixantena de voluntaris recullen 74,56 kg de residus i altres materials a les platges del Port Pelegrí de Calella de Palafrugell i a la de Llafranc. Va ser a la jornada de voluntariat “Netegem el litoral” que va celebrar-se dissabte. El temporal de la nit anterior no va permetre que els grups d’immersió sortissin i les embarcacions encallades a les platges també van dificultar la neteja.

Onze dels voluntaris que volien fer la immersió van fer-ho al Port Pelegrí amb apnea. Set més van sortir amb caiac i requeria una experiència i domini del medi. Entre ells, hi havia dos voluntaris del projecte Surfing for Science de la Universitat de Barcelona que van fer el trajecte entre la platja de Llafranc i la de Sant Roc per mostrejar microplàstics.

La majoria de residus eren restes de plàstics i envasos, a part de fustes i ferralla arrossegats pel temporal. Es van classificar i després, portar a la deixalleria municipal.

Des de l’any 1993, l’associació de veïns de Tamariu impulsa activitats per estudiar i protegir el fons marí del nucli. Llafranc fa neteja del fons des de l’any 2004 i a Calella de Palafrugell, des del 2013 es fa a la platja del Port Pelegrí. Hi participa l’Ajuntament de Palafrugell amb diferents entitats i centres d’immersió.

El centre d’immersió Poseidon Diving Costa Brava s’encarrega de la immersió a la platja del Port Pelegrí i a Llafranc, les empreses Triton Diving i Barracuda Diving. També, hi participa l’empresa de caiacs Tourist Service.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).