Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


5 nous controladors als accessos de les platges

Escrit per a 10 d'Agost de 2021

  • L’Ajuntament de Palafrugell fa una passa més per ser més restrictiu amb el control de l’aforament de les platges.
  • S’incorporan 5 nous controladors que donaran suport als agents cívics que estan treballant des de principis d’estiu.

Amb l’objectiu de millorar el servei de vigilància de l’aforament de les platges, s’han incorporat 5 nous controladors als accessos de les platges. Així, l’Ajuntament de Palafrugell adopta aquesta mesura preventiva per augmentar la seguretat a les platges del municipi.

A partir d’aquesta setmana, el servei d’informació i sensibilització de les platges està integrat per un equip de 7 persones, que està format per 2 agents cívics i 5 controladors d’accessos a la sorra. Tots ells també donen suport, de caràcter informatiu, als agents interins de la Policia Local que s’han incorporat aquest estiu per reforçar el servei.  Els seus horaris van de les 11 del matí a les 4 de la tarda.  

Les tasques d’aquest servei de control se centren bàsicament en la sensibilització ambiental i seguiment i control de l’aforament de les platges, a banda de les tasques de suport operatiu a la direcció d’aquestes.

Tasques de sensibilització

Els agents i controladors realitzen diàriament rondes per transmetre missatges d’informació, sensibilització i conscienciació ambiental a la ciutadania. Així, per exemple, evitar l’ús del tabac a la platja i incloent-hi les recomanacions de prevenció de transmissió de la Covid-19. A més, també atenen els punts informatius instal·lats als accessos de les platges.

Tasques de seguiment i control de l’aforament de les platges

Els informadors fan el recompte periòdic d’usuaris de les platges, regulació d’accessos i d’aforament. També redistribueixen els usuaris a la sorra en el cas que hi hagi una ocupació alta o molt alta.

Aquesta informació, paral·lelament, es troba a l’aplicació de “Palafrugell al mòbil” en l’apartat anomenat Platges Obertes que informa a l’usuari de l’estat de l’aforament en temps real. 


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *