Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


48è Concert Audiovisual d’Òpera en el Museu del Suro

Escrit per el 30 d'Agost de 2022

Cartell del 48è Concert Audiovisual d’Òpera en el Museu del Suro

Aquest divendres a les 18.30 hi haurà una nova cita en el Museu del Suro en el 48è Concert Audiovisual. Es podrà veure “L’occasione fa il ladro” de Gioacchino Rossini. Serà una activitat totalment gratuïta.

Xavier Vilajosana, qui portarà la presentació de l’òpera “L’occasione fa il ladro”, ens ha parlat sobre aquesta òpera burreta. És una de les primeres òperes que va escriure Rossini i mostra una mica enllà que amb les seves primeres òperes. Està molt basada en el joc teatral i enriqueix la seva manera d’escriure.

L’ocasió fa el lladre és una obra d’embolics i mals entesos que demostra que Rossini es fa treure el millor de les ocasions de tot. Veiem que agafa escenes tretes de Sheakspeare, d’Oscar Wilde, agafa la idea de transmutar-se i canviar-se de personalitat.

Xavier explica en que consisteix l’obra.

En relació amb com era l’autor, aquesta obra la va escriure en onze dies i encaixa molt amb el caràcter de Rossini, ja que ell era força mandrós. També s’ha vist que moltes obres agafava una melodia ja utilitzada i la farcia amb alguns elements musicals diferents i creava una nova obra.

Xavier Vilajosana ens parla de la versió que es farà el proper divendres.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).