Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


4 empreses de Palafrugell són reconegudes pel Consell Comarcal del Baix Empordà

Escrit per el 14 de Novembre de 2022

  • Les empreses socialment responsables del Baix Empordà reben un reconeixement del Consell Comarcal.
  • S’han valorat diverses bones pràctiques relacionades amb la contractació de persones vulnerables, el benestar de les persones treballadores a les empreses, la col·laboració amb entitats socials, la contribució a la sostenibilitat entre altres criteris de selecció.

Representants de l’IPEP (Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell) van fer entrega dijous passat d’un diploma a 4 empreses del nostre municipi, en un acte conduit per Aida Fuentes, en el qual el Consell Comarcal del Baix Empordà, conjuntament amb la Xarxa Comarcal de Tècnics de Promoció Econòmica del Baix Empordà, van fer un reconeixement públic a aquelles empreses socialment responsables. Enguany, s’ha valorat més que mai les bones pràctiques i la promoció de l‘ocupació de qualitat.

Les empreses palafrugellenques que han rebut aquest reconeixement han estat Can Bech, el Càmping Moby Dick, la Fundació Tresc i l’Agència Garcia Busquets per l’esforç i visibilitzar les seves bones pràctiques. Així ens ho explicava la Carme Ramírez, cap del SOMI.

Aquest punt i final a la 2a. Campanya de reconeixement d’empreses socialment responsables del Baix Empordà va tenir lloc a l’edifici de Ca la Pruna de Pals. L’any passat va veure la primera edició a Palafrugell.

Membres de l’IPEP amb 3 de les empreses palafrugellenques guardonades

El Consell Comarcal, impulsor dels reconeixements

A la trobada hi va participar el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro que va elogiar la col·laboració entre l’administració pública, en aquest cas ajuntaments i Consell Comarcal, així com la col·laboració entre empreses privades i va fer una crida perquè la llista d’empreses socialment responsables vagi creixent.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, va destacar la col·laboració público-privada que fa temps que mostra molt bons resultats, per poder seguir construint iniciatives innovadores, sostenibles i socialment responsables.

L’empresa Verdsolar, fins fa poc a Palafrugell i ara al polígon d’Esclanyà, també va rebre el reconeixement juntament amb 27 empreses de la comarca. El Centre Especial de Treball Tramuntana va rebre una menció especial.

Criteris que s’han valorat

–  Sensibilització per la contractació de col·lectius vulnerables.
–  Cooperació amb els serveis d’ocupació o serveis socials (acollir pràctiques, activitats de col·laboració amb l’Administració …)
–  Implicació amb el benestar de les persones treballadores (conciliació, igualtat, flexibilitat horaris, formació..)
–  Innovació  i sostenibilitat aportant projectes útils socialment o pel medi ambient.

Les distincions les va proposar la comissió tècnica formada pel Consell i els ajuntaments de Begur, la Bisbal d’Empordà, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Torroella de Montgrí.

Les empreses seleccionades per la comissió tècnica han estat reconegudes com a “Empresa Socialment Responsable del Baix Empordà”, amb el lliurament del corresponent diploma. Aquestes empreses també tindran accés a formació gràcies a la col·laboració amb PIMEC. Aquest acte té com a finalitat promoure la qualitat de l’ocupació del Baix Empordà sota el programa de Projectes Innovadors Experimentals, finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).