Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


3a Manifestació Submarina a les Illes Formigues

Escrit per el 9 d'Agost de 2019

  • La concentració sortirà del port Marina de Palamós i el de Llafranc a les 16 h i es dirigirà cap a les Illes Formigues
  • Isabel Ruiz, la secretaria de l’Associació Amics de les Illes Formigues, demana garanties d’un ús ordenat de l’entorn i la seva sostenibilitat

Dissabte tindrà lloc la 3a Manifestació Submarina a les Illes Formigues que organitzen els Amics de les Illes Formigues. Enguany posaran el focus en la posidònia, una planta endèmica del mediterrani necessària per a la filtració de sediments i que està patint un deteriorament greu. Així, l’entitat continua amb l’objectiu de reclamar una ordenació dels usos i la protecció d’aquestes illes.

Isabel Ruiz, la secretaria de l’Associació, explica a Ràdio Palafrugell que ja és força difícil poder sobreposar-se al canvi climàtic i a les aigües residuals,. En aquest sentit, destaca que a l’estiu, la posidònia pateix de primera mà la massificació dels vaixells amarrats.

Per tant, amb l’objectiu de donar coneixement sobre la problemàtica a la gent, aquesta entitat realitza activitats de divulgació, precisament, per il·lustrar que hi ha vida i éssers vius allà on anem i els hem de cuidar. A més a més, també s’encarreguen de recordar-ho a les administracions.

Des de 2017, existeix la Taula de Cogestió marítima del Baix Empordà. Aquest és un projecte promogut per la Generalitat en conjunt amb entitats del territori per discutir conflictes mediambientals. No obstant això, Isabel Ruiz assegura que encara no s’ha arribat a cap acord, però estan fent tot el possible per arribar a un consens. Un fet que seria el punt més important abans de prendre cap acció.

Pancarta gegant a la roca de les Illes

D’altra banda, pel que fa a la manifestació de demà, la concentració sortirà del port Marina de Palamós i el de Llafranc a les 16 h. A continuació, es dirigirà cap a les Illes Formigues i un cop hagin arribat, es realitzarà la immersió sota el lema “sóc fràgil, estima’m”. A més, a diferència dels anys anteriors, també penjaran una pancarta a la roca més gran de les illes fent referència a la posidònia.

Isabel Ruiz ha explicat que les altres dues manifestacions van ser molt exitoses i van tenir molt de ressò quant a premsa. Així doncs, en aquesta 3a Manifestació Submarina a les Illes Formigues esperen no abaixar el nivell.

Entrevista de Carla Stavraky a Isabel Ruiz, secretària dels Amics de les Illes Formigues
3a Manifestació Submarina a les Illes Formigues

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).