Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


25a edició de la beca “Xiquet Sabater”

Escrit per a 22 de Juliol de 2021

  • Marina Reina Mena (2.000€) destinarà els diners de la beca en cursar el Màster de direcció i planificació del turisme mentre que Alba Roger i Sala (1.000€) els invertirà en el Màster en turisme cultural. Els dos màsters són de la Universitat de Girona (UdG).

El restaurant Mas dels Arcs (Palamós) ha acollit l’acte d’entrega de la Beca i de l’Ajut ‘Xiquet Sabater’, que atorga la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre amb la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

En la 25a edició de la Beca Xiquet Sabater, els membres del tribunal han decidit atorgar 2.000€ a Marina Reina Mena, i un accèssit de 1.000€ a Alba Roger i Sala, per tal que puguin cursar els seus respectius màsters a la UdG.

Reina, que s’ha presentat a la beca amb un treball titulat, ‘La digitalització i el compromís del personal com a font d’avantatge competitiva en temps de crisi als establiments hotelers de luxe’, destinarà els 2.000€ en cursar el Màster de direcció i planificació del turisme. En canvi, Roger invertirà l’aportació de la beca en realitzar el Màster en turisme cultural. El treball presentat per Alba Roger es titulava ‘Anàlisi enoturístic dels cellers de la D.O Empordà’.

 La premiada Marina Reina acompanyada de la resta de participants de l’acte

Ajuts Xiquet Sabater a un estudiant de Palafrugell

Enguany també s’ha atorgat l’Ajut Xiquet Sabater, una beca destinada a estudiants de cicles formatius de grau superior de la família professional d’hoteleria i turisme. Els guanyadors de l’Ajut -cadascun amb 500€- han sigut Marta Fondevila Julià (Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistències turístiques de l’INS Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona) i Jonathan Carballo Mateos (Grau Superior en Cuina, gastronomia i serveis en restauració de l’INS Baix Empordà de Palafrugell).  

Jonathan Carballo rep una de les dues beques destinades a cicles formatius

El jurat encarregat d’escollir els guanyadors ha estat format per: Sra. Bàrbara Hallé, directora de l’Hotel Sant Roc i presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre; Sr. Víctor Goitia, responsable del departament de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Sra. Cristina Linares, cap de centre d’empreses Girona Sud de Caixabank; Sr. Joaquim Majó, degà de la Facultat de Turisme de la UdG; Sr. Jordi Garcia, director de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona; Sr. Joan Manel Borromeo, director de l’INS Baix Empordà de Palafrugell, i el Sr. Jordi Mias, director de l’Hotel Carlemany i guanyador de la III Beca Xiquet Sabater.

La gerent de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Judit Lloberol, ha actuat com a secretària.

Al matinal de Ràdio Palafrugell hem conversat amb un dels membres del jurat, el degà de turisme de la Universitat de Girona, Joaquim Majó

BECA XIQUET SABATER

La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre dota i convoca la Beca i l’Ajut Xiquet Sabater amb l’objectiu de millorar la formació dels professionals del sector com a màxima garantia per a la qualitat de l’oferta turística.

A més, aquesta convocatòria també vol ser un homenatge permanent a Francesc Sabater i Mécre “Xiquet”. President de l’entitat des de l’any 1977 fins al març del 1995, “Xiquet” Sabater va ser el millor propagandista de les excel·lències de la Costa Brava arreu del món. Però per sobre de tot, “Xiquet” va ser un amic per cadascun dels seus clients i un exemple per a tota la gent de l’hostaleria. Avui, a l’espai LA FIRMA del nostre informatiu,m en Martí Sabrià, alumne avantatjat d’en Xiquet, ens en fa la sinopsi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *