25 anys del grup d’havaneres Arjau
Escrit per Ràdio Palafrugell el 14 de Juliol de 2021
- Per commemorar l’aniversari han editat un nou disc, “ADN Arjau, 25 anys – Diari de bord”.
- Es tracta d’un treball discogràfic que presentaran el 16 de juliol i que compta amb diverses col·laboracions del món de l’havanera.
El proper 2022 se celebren els 25 anys del grup d’havaneres palafrugellenc Arjau. En aquest sentit, la formació comença aquest estiu els actes de celebració de l’aniversari que s’allargaran fins l’estiu del 2022. Destaca la creació d’un nou disc amb diverses col·laboracions del món de l’havanera i també de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.
El proper 16 de juliol presentaran el seu nou treball discogràfic titulat “ADN ARJAU, 25 ANYS – DIARI DE BORD”. Es tracta del seu cinquè àlbum i en aquest cas sota el segell Música Global Discogràfica. Jordi Rubau, un dels tres membres de la formació, explica que aquest CD havia de sortir l’estiu passat. La pandèmia però, ho va impedir, tot i que gràcies aquest fet, han pogut fer un treball més potent.
Es tracta d’un recopilatori de 17 cançons que representa un viatge per la història musical de la formació. Així, a l’espectacle que representaran durant tot l’estiu es podrà veure aquest viatge. Jordi Rubau destaca la direcció de Francesc Sànchez Carcassés i que a sobre l’escenari es podran escoltar les col·laboracions de Ricard Balil, Fonso Carreras, “Xiqui” Ramon i Josep Bastons.
D’altra banda, en aquest nou treball també hi ha la influència de Càstor Pérez. Segons Rubau, una de les grans fonts d’inspiració de la formació i del qual van aprendre molt.
El cant de taverna tradicional
Des del grup Arjau han estat un ferms defensors del cant de taverna més tradicional. Així ho explica Jordi Rubau, que destaca que tot i passar de duet a trio el cant de taverna ha estat la base de la formació.
D’aquesta tercera etapa amb Josep Maria Batlle, Rubau posa el focus en la cançó que van fer conjuntament amb el raper Lildami. Ramiro, una havanera i un videoclip que els ha permès acostar-se a un públic més jove.
D’altra banda, la darrera “bogeria” ha estat la col·laboració amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Així, han versionat les havaneres “El meu avi” i “Tamariu”. Rubau remarca la confiança de Josep Lagares per posar a la disposició de l’Arjau 170 músics, “tot un regal a la trajectòria del grup” apunta Jordi Rubau.
Per últim, destacar que una part dels beneficis d’aquest disc aniran a la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses #YoMeCorono #JoEmCorono. Podeu recuperar la conversa íntegra de Rafel Corbí amb Jordi Rubau al voltant dels 25 anys del grup Arjau al següent arxiu.