Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


11a edició del projecte Rossinyol a Palafrugell

Escrit per a 1 de Desembre de 2021

  • Enguany hi ha un repunt de mentors, en són 11 de sis centres educatius del municipi.

L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa una nova edició del Projecte Rossinyol al municipi. L’acte d’inauguració d’enguany va tenir lloc el passat 26 de novembre, coincidint amb l’11è aniversari  del projecte a Palafrugell.

Enguany hi participen 11 mentors i 11 mentores, tots ells estudiants de la Universitat de Girona que viuen a Palafrugell i rodalies. En aquest sentit, és un augment respecte a la participació del 2020 en el que eren 8 els mentors.

D’altra banda, la participació dels centres escolars en aquesta 11a edició arriba de la mà de 6 centres educatius. Així, hi participen els instituts Baix Empordà, Frederic Martí Carreras i Nou Palafrugell a més de les escoles de primària Barceló i Matas, Pi Verd i Carrilet.

El projecte Rossinyol

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària d’origen estranger). Així ho detalla Jordi Feu, director del projecte i professor de la Universitat de Girona.

La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat. A més, de fer que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Els mentors esdevenen un referent d’aquests nois i noies. En aquest sentit, els acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la seva vila.

Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Banyoles, Hostalric, Ripoll i Maçanet de la Selva. La durada és el curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de tots els mentors i mentores i alumnat del municipi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *