Reempresa i la Diputació de Girona eviten el tancament de 135 empreses a la demarcació des del 2013
Escrit per Ràdio Palafrugell el 18 de Maig de 2022
- El mercat de compravenda de negocis de Catalunya disposa actualment de punts d’atenció als ajuntaments de Palafrugell , Banyoles, Figueres, Girona, Olot, Puigcerdà, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Vulpellac i als consells comarcals del Gironès i el Baix Empordà
- El 32 % de les actuacions d’èxit en empreses han tingut lloc a la comarca de la Selva, seguida del Ripollès (23 %), l’Alt Empordà (10 %) i la Garrotxa (10 %)
El Centre de Reempresa de Catalunya i la Diputació de Girona han renovat el seu conveni de col·laboració fins al 2023 per seguir acostant la compravenda de negocis a un total de 12 punts d’atenció en el conjunt de les comarques gironines. Amb el programa Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i la Fundació Autoocupació, les persones que volen comprar o vendre un negoci en funcionament reben acompanyament gratuït per fer-ho amb totes les garanties.
La Cecot, Autoocupació i la Diputació de Girona treballen juntes des del 2013 amb l’objectiu d’evitar el tancament d’empreses viables i la destrucció d’ocupació al territori, fomentant la compravenda d’empreses com una via d’emprenedoria i de creixement empresarial.
S’han conservat més de 300 llocs de treball
Des de llavors, Reempresa ha evitat el tancament de més de 135 empreses a la demarcació que han generat una inversió induïda de més de 5,7 milions d’euros i que han permès salvaguardar més de 330 llocs de treball a les comarques gironines. D’aquestes, un 43 % han estat empreses del sector hostaler, un 28 % del sector del comerç, un 20 % del sector serveis, un 6 % del sector de la indústria i el 3 % restant del sector de la construcció o el sector agropecuari.
Per comarques, la Selva és la comarca que més negocis ha mantingut en funcionament a través del programa Reempresa. Concretament, el 32 % dels casos d’èxit d’aquest programa han tingut lloc en aquesta comarca, seguida del Ripollès amb el 23 %, l’Alt Empordà i la Garrotxa amb el 10 %, la Cerdanya amb el 8 %, el Baix Empordà i el Gironès amb el 7 % i el Pla de l’Estany amb el 4 % del total d’empreses que s’han reprès amb èxit.
El Tot Dolç de Cassà de la Selva, un dels casos d’èxit d’aquest servei
El Tot Dolç, una botiga de llaminadures, regals i productes de celebracions com aniversaris o comunions, és un dels casos d’èxit més recents del programa a la demarcació de Girona. Fa uns mesos, Glòria López va passar el testimoni del seu negoci a Elisenda Ferrús, que per culpa de la pandèmia es va quedar sense feina i va tenir clar que «era molt millor mirar negocis en actiu», ja que fer-ho des de zero ho veia molt més complicat. L’Elisenda té l’objectiu de potenciar i fer més visible la botiga i està pensant a fer una aposta important en màrqueting digital i xarxes socials.