Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Recomanacions pel període postpart

Rubén Herranz

L’Elsa Rueda, infermera del Centre d’Atenció Primària de Palafrugell ens porta una nova càpsula de salut. En aquesta ocasió, relacionada amb recomanacions pel període postpart. Entre els consells que l’infermera del CAP ens ha deixat a l’Hora del Peix Fregit, destacarem els següents:

  • Primer de tot, s’ha de seguir una alimentació variada i equilibrada, semblant a l’embaràs. Si s’està alletant el nadó s’han d’evitar begudes alcohòliques i l’excés de cafè i coles. En aquest sentit, quan el nadó estigui mamant, es notarà més set. Per tant, és important beure més aigua de l’habitual.
  • D’altra banda, la pèrdua de sang vaginal (loquis) al marxar a casa ha d’haver disminuït en relació als primers dies. No obstant això, encara pot sortir algun coàgul. A mida que passin els dies anirà sent més escassa i de color més clar, fins a retirar-se cap als 30 dies. Per altra banda, en ocasions hi pot haver un augment de les pèrdues vaginals a la tercera setmana del part, disminuint en 24-48 h. En aquest cas, si no fos així consulta-ho a la llevadora.
  • A més, els loquis tenen una olor característica una mica diferent a la de la regla. Si fan mala olor cal consultar-ho a la llevadora.
  • No es recomana el bany en aquest període,  com a mínim fins que cedeixin les pèrdues.
  • Per tal d’evitar el restrenyiment s’ha de seguir una dieta rica en fibra . No s’han d’aguantar les ganes de defecar per por als punts, en cas de portar-ne, ja que no molestaran més ni s’obriran.
  • En les relacions sexuals, heu de ser la parella els que decidiu quan s’han de reiniciar. Tot i que el coit no s’aconsella fins passades 4 o 6 setmanes del part i havent desaparegut les pèrdues de sang vaginals.
  • La llevadora t’anirà informant dels següents controls i de les classes postpart.

Per últim, si et té qualsevol dubte o problema relacionat amb el nou estat, ho podeu consultar amb la llevadora demanant visita al CAP. Us deixem l’enllaç directe dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà.

L’Hora del Peix Fregit

El magazine matinal de Palafrugell

More info