Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Qui és Aliona Bolsova?

Rafel Corbí

Aquesta setmana la tennista palafrugellenca, d’origen moldau, Aliona Bolsova està sorprenent al Grand Slam de Roland Garros. Bolsova ha passat a la tercera ronda del torneig per excel·lència de terra batuda en la seva participació en un Grand. En aquest sentit, els mitjans de comunicació d’arreu del país s’estan fent ressó de l’evolució de la palafrugellenca.

En aquesta emissora vam poder conversar amb Bolsova a finals d’any. Vam descobrir els seus inicis a Palafrugell, quan hi va arribar amb només 3 anys. Va estudiar al Barceló i Matas i al principi la seva timidesa i la barrera idiomàtica li va ser un xic complicat adaptar-se. No obstant això, a l’actualitat encara manté el contacte amb mestres i professors de la seva etapa infantil i adolescent.

Aliona Bolsova ha mamat l’esport des de ben petita. Tant els avis com els seus pares van ser figures destacades dins del món de l’atletisme. De fet, enguany, el seu avi va ser reconegut com a millor entrenador a la Festa de l’Esport palafrugellenc. Malgrat que Bolsova va passar-se moltes hores a les pistes d’atletisme acompanyant els seus pares, a ella mai li va fer el pes. En aquest sentit, ens va explicar que l’interès pel tennis va arribar quan va veure a Maria Sharapova guanyar Wimbledon.

El més complicat per Bolsova va ser amb 12 anys haver de començar a competir i haver-se de saltar classes. A més, en moltes ocasions va haver de viatjar sola, pels costos que comportava, a diversos punts de l’estat espanyol i Europa.

D’altra banda, Aliona Bolsova va voler destacar a dues figures claus per explicar fins on ha arribat dins del món del tennis. Primer de tot, l’Andrès, l’entrenador de quan tenia 15 anys i també les seves entrenadores actuals, en concret l’Ana Alcázar.

D’altra banda, també podeu veure el vídeo resum de l’entrevista que Aliona Bolsova va concedir a Ràdio Palafrugell.

https://www.youtube.com/watch?v=wz8YKDwjHQM

 

PalaSport

L'espai esportiu de Palafrugell

More info