Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació de Sovietistán a Palafrugell. Un repàs per les 5 repúbliques de l’Àsia Central

Presentació Soviestistán Palafrugell Carme Freixenet

[PODCAST]

Carme Freixenet, traductora del norueg i el danès a l’espanyol i el català ens avança els detalls de la presentació Sovietistán. Freixenet presentarà aquest llibre de la noruega Erika Fatland a la Biblioteca de Palafrugell avui divendres a les 19h. Un llibre de viatge que repassa les cinc repúbliques de l’Àsia Central que es van idependitzar de la URRSS l’any 1991.

Primer de tot, Freixenet ha explicat la seva tasca de traductora, la qual s’ha centrat en llibres de viatge. Sovietistán, però, és molt més que això. L’autora de llibre, fa un repàs per com va afectar a Turkmenistan, Kazajistan, Kirguistan, Tayikistan i Uzbekistan el pas del comunisme.

Segons ha explicat Carme Freixent, Fatland es dedica a mostrar els fets de manera imparcial, sense posicionar-se. Deixa a l’espectador que faci les valoracions pertinents. D’altra banda, en aquesta presentació de Sovietistán a Palafrugell també s’explicarà com a través del llibre es pot fer un ruta pels diversos països, seguint així, la reuta de la seda.

Un altre aspecte a remarcar és la descripció dels paisatges que es fa de la zona. Aquests països no són molt coneguts per al gran públic, però també mostren una gran bellesa.

Per últim, la traductora també ha explicat les diferències entres els 5 països. N’hi ha dos que són molt més rics que la resta gràcies als recursos no renovables. En aquest sentit, això fa que les diferències entre classes encara siguin majors que en la resta de repúbliques.

A la presentació de Sovietistán a Palafrugell també comptarà amb Josep Maria Ventosa, de l’editorial Tusquets. L’acte tindrà lloc a les 19h a la Biblioteca de Palafrugell.