Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació de “L’hora de les decisions”

Rubén Herranz

La Fundació Josep Pla de Palafrugell acull divendres a les 19h la presentació de L’hora de de les decisions. Una nova publicació que permet descobrir més detalls del pensament de Josep Pla. En aquest cas, es tracta d’un recull de les cartes que l’escriptor s’enviava amb l’historiador Jaume Vicenç Vives.

Josep Pla i Jaume Vicens Vives durant anys van mantenir una correspondència que denota un alt grau d’amistat i també demostra que “van conspirar” i van treballar de forma “intensa” per “preparar l’escenari del postfranquisme”. En aquest sentit, l’Anna Aguiló, directora de la Fundació Josep Pla lamenta que la relació entre els dos intel·lectuals només perdurés durant 10 anys, per culpa de la mort de Vicens Vives.

Treball conjunt per recopil·lar un total de 72 cartes

Ara l’editorial Destino acaba de publicar les cartes que tots dos es van enviar entre 1950 i 1960, fins poc abans de la mort de Vicens Vives, en el volum L’hora de les decisions. L’edició d’aquest volum ha estat a càrrec del professor de la Universitat de Massachusetts, Amherst, Guillem Molla. A més, compta amb un pròleg del catedràtic d’història contemporània Joaquim Nadal. Ambdós, conjuntament amb Jordi Cornudella del Grup 62 i Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona, seran a la presentació.

En total, s’inclouen 72 missives, de les que dotze són targetes postals i hi ha un telegrama. D’aquestes cartes, 34 són de l’historiador a l’escriptor, n’hi ha 22 de Pla a Vicens Vives. D’altra banda, com remarca l’Anna Aguiló, el volum inclou altres aspectes més enllà de les cartes.

Anna Aguiló també posa el focus en el fet que cap dels dos protagonistes s’haguessin imaginat que la seva correspondència veuria la llum. En aquest sentit, la directora de la Fundació Pla torna a defensar aquest fet. Això, permet veure i conèixer més la figura de l’escriptor palafrugellenc.

Així doncs, demà divendres 28 a les 19h presentació de L’hora de les decisions a la Fundació Josep Pla.

presentació de L'hora de de les decisions

Portada del volum “L’hora de les decisions”