Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Parlem de les mares de dia

Rubén Herranz Vieito

Fa tres anys la Guiomar Bertran va començar la seva tasca com a Mare de dia des del seu domicili a Calonge. La Guiomar és l’única mare de dia del Baix Empordà i avui ens ho ha vingut a explicar com treballen. Avui, a l’Hora del Peix Fregit parlem de les mares de dia.

Les mares de dia són professionals de l’educació que han decidit donar una alternativa a les famílies. El funcionament és similar al que els pares i mares poden trobar en una llar d’infants convencional. El principal atractiu és que les mares de dia treballen amb 4 o 5 infants a partir dels 4 mesos. Així, es tracta d’un treball més individualitzat.

D’altra banda, la Guiomar també ha explicat que les mares de dia estan dins de l’Associació Llars de Criança. Des l’associació fa anys que treballen perquè la Generalitat reguli la seva professió. En aquest sentit, es mostren optimistes perquè el proper curs 2020-2021 arribi aquesta regulació.

Per últim, la Guiomar ha apuntat que aquesta alternativa per a les famílies en d’altres punt d’Europa i als Estats Units és una pràctica més habitual. Per tot això, esperen que amb el fet que la Generalitat reguli aquesta professió més persones puguin conèixer aquesta variant de l’educació compresa entre els 0 i els 3 anys.

Podeu tornar a escoltar la conversa íntegra en la que parlem de les mares de dia amb Guiomar Bertran al següent arxiu.