Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Parlem d’artrosi amb l’Elsa Rueda

Rubén Herranz Vieito

Aquest dilluns la infermera del CAP de Palafrugell ha tornat als estudis de l’emissora. Així doncs, en el darrer programa de l’Hora del Peix Fregit hem parlat d’artrosi amb l’Elsa Rueda.

L’artrosi és la pèrdua del cartílag de les articulacions. El cartílag és com un coixí que facilita el moviment de les articulacions i evita que ens facin mal. A mesura que es va desgastant apareix el dolor i podem perdre mobilitat.

En aquest sentit, l’Elsa Rueda ens ha fet una breu pinzellada de quines són les causes que comporten l’artrosi i com es diagnostica. A més, també ha explicat en quines parts del cos és més comú notar aquesta patologia. Així, principalment afecta a qualsevol articulació del cos, sobretot a la columna, genoll, malucs i mans.

D’altra banda, malgrat que no hi ha cap medicament específic per curar o retardar l’evolució de l’artrosi, hi ha medicaments que ajuden a mitigar els dolors. A més, en alguns casos ajuden a millorar la mobilitat de l’articulació i, fins i tot, poden fer desaparèixer el dolor.

Per últim, l’Elsa Rueda ha detallat diverses mesures de prevenció. Així, cal evitar o reduir certs moviments articulars repetits d’algunes activitats laborals i d’alguns esports. També, en la mesura del possible, evitar l’excés de pes per tal de no agreujar l’artrosi. D’altra banda, la infermera del CAP de Palafrugell ha recordat que cal evitar l’exercici amb màquines de vibració. En aquest sentit, ha recordat que és essencial moure, estirar i enfortir diàriament les articulacions per mantenir-les flexibles i fortes i evitar l’aparició i progressió de l’artrosi.

Us deixem amb aquesta píndola al voltant de l’artrosi amb l’Elsa Rueda.