Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Núria Comes, directora d’Atenció a la Dependència del SSIBE

Rubén Herranz Vieito

Palafrugell és el municipi del Baix Empordà més afectat pel coronavirus. En el darrer balanç del 16 d’abril a la residència Palafrugell Gent Gran hi ha 46 infectats i 19 morts. Avui per analitzar la situació ens hem posat en contacte amb la doctora Núria Comes, directora d’Atenció a la Dependència dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà.

Així, amb la dra. Comes hem fet balanç de com s’ha tractat la situació des dels primers casos el passat 23 de març. A més, també s’ha explicat què ha portat a que el geriàtric palafrugellenc sigui el punt més sensible de la comarca. Un brot epidèmic, és la causa del nombre de casos tant elevats i és contra el que s’està lluitant actualment.

Dins d’aquesta situació, l’aspecte positiu arriba amb la millora dels primers pacients ingressats a la segona planta de la residència. Un espai que, recordem, es va habilitat a finals de març per tractar els casos de COVID de la residència. En aquesta línia dissabte passat es va donar la primera alta i cada dia que passa hi ha més pacients que estan a prop de rebre-la.

La doctora Núria Comes, també ha volgut posar el focus en la coordinació dels professionals del centre i els metges i inferemeres de l’ABS de Palafrugell i l’Hospital de Palamós. En aquest sentit, cadascú ha aportat el seu granet de sorra per tirar endavant la situació.

Trobareu més detalls al voltant del brot epidèmic que ha causat les xifres a PFGG a l’enllaç. També podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Núria Comes, directora d’Atenció a la Dependència del SSIBE al següent arxiu.