Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Miquel Ventura, director de la Fundació Mar

Conversem amb Miquel Ventura, director de la Fundació Mar. Hem convidat a Ventura per saber quin és el motiu que ha originat que totes les nacres que tenien censades hagin acabat morint. Cadena Ser Girona avançava aquesta notícia que es podia intuir per les dades que havien recollit en els darrers dos anys.

Les nacres són el mol·lusc més gran del món i poden arribar a fer fins a 1 metre de llargada. Poden arribar a viure fins a 50 ansy i són bioindicadors de la qualitat de l’aigua. La seva extinció a la Costa Brava s’ha orginat, principalment per un paràsit que va aparèixer al sud d’Espanya fa tres anys. En aquest sentit, a les 10 estacions que la Fundació Mar té instal·lades a tota la Costa Brava van començar a percebre les primeres morts a finals del 2016.

D’altra banda, amb Miquel Ventura també hem fet una petita pinzellada per altres projectes que porten des de la Fundació. Així, hem esmentat el projecte Aquam de Pals per reconvertir l’antic edifici de Radio Liberty en un Centre de Bioesfera.

Podeu escoltar l’entrevista sencera amb Miquel Ventura, director de la Fundació Mar en el següent arxiu.