Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Locke & Key, una sèrie de “molta fressa i poca endreça”

Rubén Herranz Vieito

Després d’una nit llarga dels Òscar, la secció de sèries obria el passat dilluns amb en Narcís Mir que ens va parlar de la sèrie Locke & Key per “desinflar el globus de Netflix”.

Locke & Key és una sèrie de televisió dramàtica basada en els còmics de Joe Hill i Gabriel Rodríguez, la qual es va estrenar el passat 7 de febrer de 2020 a Netflix. Malgrat els intents de traslladar la novel·la a la petita pantalla en nombroses ocasions, ha estat aquesta la plataforma que ha apostat per llançar-ne la primera temporada, així com també ha anunciat la seva continuïtat a principis de l’any que ve.

La sèrie tracta sobre tres germans que, després del tràgic assassinat del seu pare, s’instal·len a la casa familiar de Lovecraft, Massachusetts. Dins l’habitatge, els protagonistes descobreixen unes claus màgiques que, no només donen lloc a noves dimensions, sinó que també aporten poders i habilitats. No obstant, el que ells no saben és que hi ha un dimoni que també les vol i no pararà fins a obtenir-les.

  • La proposta de Netflix no convenç

Aquest híbrid entre fantasia i aventures, també té una metàfora sobre la pèrdua i els llaços familiars. Un latemotiv que s’utilitza per introspectar en els sentiments de cada protagonista respecte la mort del seu pare. Tot i així, tant els fans del còmic com en Narcís, creuen que el to és menys obscur a la sèrie que no pas a la història real. El convidat considera que, a nivell narratiu i creatiu, intenta ser una sèrie variada. No obstant, hi afegeix que es queda a les portes degut a que intenta obrir la història a tots els públics.

Malgrat en destaqui l’aspecte visual, el crític considera que els diàlegs i els elements narratius no han aconseguit captar l’essència dels còmics. A part, la trama de les claus que obren portes recorda a l’estil dels videojocs. Un aspecte que, segons en Narcís, redueix el gènere de terror cap a un “drama juvenil, que és el que interessa a la plataforma”.

Per escoltar l’entrevista sencera podeu consultar el següent enllaç: