Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Handbol Costa, un llibre de la història mundial de l’handbol

Rafel Corbí

 

El palafrugellenc Pere Costa ha escrit L’Handbol Costa, un llibre de la història mundial de l’handbol. A través de 25 històries repassa el passat i el present d’aquest esport. En aquest sentit, Costa ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per explicar els detalls de la publicació.

El llibre està dividit en 25 històries, a partir de les quals es posa la mirada en moments concrets que ajuden a entendre l’evolució d’aquest esport. En aquest sentit, Pere Costa remarca que malgrat que en un primer havia de ser un recull d’anècdotes, el fet que no existís cap llibre sobre la història de l’handbol va ser el que el va animar a redactar aquest llibre.

 

A més, Costa ha posta el focus en el perquè l’handbol no ha esdevingut un esports de masses. La principal raó és perquè ni nordamericans ni anglesos hi juguen prou. En aquest sentit, destaca que és un esport jove i que, per primera vegada com es coneix actualement, es va veure als Jocs Olímpics de Munic 1972.

 

D’altra banda, s’ha de recordar que aquest no és el primer llibre que ha escrit Pere Costa sobre aquesta disciplina. Pel 25è aniversari de l’Handbol Garbí ja va fer un repàs de la història d’aquest esport a Palafrugell. Així, l’escriptor recalca que porta 40 anys vinculats a l’handbol, fet pel qual  gairebé les 25 històries de la publicació les ha viscut de primera mà.

 

L’entrevista que Rafel Corbí ha mantingut amb Pere Costa ha deixat un munt d’anècdotes i curiositats. Per exemple, perqùe Nikola Karabatic ha estat escollit per ocupar la portada de L’Handbol Costa, un llibre de la història mundial de l’handbol.

 

Pere Costa i Pagès, autor de L'Handbol Costa

Pere Costa i Pagès, autor de L’Handbol Costa