Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La menopausa en el pic de poder de les dones

Rubén Herranz Vieito

La Carla Romagosa ens ha tornat a visitar a l’Hora del Peix Fregit per donar-nos novament més informació al voltant de la menopausa. Principalment, mitjançant diversos exemples, ha explicat que la menopausa arriba en el pic de poder de les dones. Un fet que s’ha de mirar, doncs, pel costat positiu i treure’n el màxim profit.

Primer de tot,  a través d’un exemple del que li va passar a un sergent de policia de Manchester. En una feina molt masculina va haber d’agafar-se la baixa a causa de la menopausa. En total, va estar dos mesos fora del cos en el que va escollir el tractament adequat per a ella. Així, un cop estabilitzada en els canvis que li va comportar aquesta nova etapa de la vida va tornar a treballar. A més, va liderar un moviment en el que ensenya que significa per a una dona entrar en aquesta fase. Gràcies a la tasca d’aquesta sergent, actualment totes les policies de Manchester es poden agafar la baixa per temes relacionats amb la menopausa.

Un fet que aquí sembla complicat que arribi en breu, però que a Anglaterra ja es pot fer. A més, sense que es corri el risc que hi hagi estigmatització o males mirades.

D’altra banda, també ha parlat del Prime Time Woman. Als Estats Units tenen clar que la menopausa arriba en el pic del poder adquisitiu de les dones. En aquest sentit, la Carla ha volgut recordar que les dones no han de perdre la voluntat de fer coses. Així, també és un gran moment per liderar projectes i per prendre decisions.

Podeu recuperar la càpsula íntegra en el següent arxiu. També podeu saber més al voltant de la Carla Romagosa a la seva pàgina web.