Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La gamificació, nova càpsula de piscologia emocional

Rubén Herranz

En Pau López, psicòleg emocional de Ràdio Palafrugell ha tornat aquest dilluns a l’Hora del Peix Fregit. Avui ha parlat de la gamificació, una nova càpsula de psicologia al magazine matinal dels dilluns i els divendres.

La gamificació és una nova metodologia que cada vegada més centres escolars utilitzen. La introducció ha estat paulatina i primer s’ha fet en les etapes d’infantil i primària.

Avui dia són molts els espais on es generen activitats per afavorir l’aprenentatge. De la mateixa manera que existeixen moltes tècniques per potenciar-lo. Una d’elles és la gamificació, que no és més que afavorir l’aprenentatge a través del joc. És una tècnica que es relaciona amb l’aprenentatge significatiu i, tot i ser quantitativament pobre, qualitativament és considerada molt productiva. Els fets que fan que aquest moviment pedagògic prengui cada vegada més força són els següents:

  • S’estableix un lligam entre el grup de participants que afavoreix el treball en equip i la cooperació, així com d’altres valors i habilitats socials.
  • El grau d’assoliment d’aprenentatge depèn del grau de participació de cada alumne.
  • El resultat final de l’aprenentatge està lligat a l’experiència viscuda mentre es desenvolupa l’activitat.
  • Es fomenten espais de reflexió per a afavorir la transferència d’aprenentatges a altres ambients.